Peanut butter en jelly pigwings (oerham) recept

Peanutbutter en jelly pigwings (oerham) recept | oerham | BBQuality

Inleiding

Peanut butter en jelly pigwings recept. Pigwings in combinatie met een Amerikaanse klassieker peanutbutter en jelly. Laat je verrassen door dit geweldige recept!

Ingrediëntenlijst

Voor Pigwings

Benodigdheden

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de barbecue voor indirecte hitte met een dome-temperatuur van 120 graden Celsius.

Peanut butter & jelly pigwings

Voorzie de pigwings van de rub. Leg vervolgens de rookhoutblokjes op de kolen en het waterbakje op het rooster. Nu mogen de pigwings op de barbecue.

Rook deze nu één uur. Besproei ze daarna om het half uur met een mengsel van de appelsap en azijn. Na drie uur roken mogen de pigwings ingepakt worden met de boter en het overgebleven appelsap mengsel. Gebruik hiervoor aluminiumfolie of butcher paper.

Leg het vlees opnieuw op de BBQ en gaar ze nu tot een kern van 93 graden Celsius. Meng ondertussen in een pannetje de pindakaas, jam, honing en sojasaus. Breng het geheel aan de kook en blijf roeren.

Als de pigwings de gewenste temperatuur hebben behaald, mogen ze uit de verpakking. Smeer ze daarna in met het peanut butter en jelly mengsel. Leg nog 30 minuten terug op de barbecue.

Hak nu de pinda’s in stukjes en snijd de bosui in ringen. Bestrooi ze voor het serveren met de pinda’s en bosui ringen.

Et voila, jouw perfecte peanut butter en jelly pigwings!

Vind je het gemakkelijker werken met beeld? 

Maak je mijn peanut butter en jelly pigwings (oerham) recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.