Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Pigwings BBQ bun recept

Pigwins oerhammetje bun recept | BBQuality

Pigwings BBQ bun recept

We gaan heerlijke broodjes met grove chunks van malse oerhammetjes met een frisse rauwkostsalade maken. 

Pigwings of te wel oerhammetjes zijn geweldig om te bereiden. Eerst in de Pork Rub en later afgelakt met de BBQuality The Original BBQ sauce. Je laat ze garen tot je het botje eruit kan trekken en het vlees uit elkaar valt.

Ingrediënten:

  • 4 stuks oerhammetjes
  • 4 stuks BBQ buns (grote hamburgerbroodjes)
  • BBQuality Pork Rub
  • BBQuality The Original BBQ sauce
  • 4 eetlepels cola
  • 4 klontjes roomboter
  • 300 gram rauwkost (bleekselderij, rode ui, radijs, prei en witte kool)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 rode ui
  • zakje jonge bladspinazie
  • klein bakje groene radijskiem (eventueel)
  • gemalen peper en zout

Benodigheden:

  • 2 handjes rooksnippers appel geweekt in water (of andere fruitboom) 
  • Aluminiumfolie
  • BBQ met deksel
  • Bakkwast

Voorbereiding

Bereid je BBQ voor op indirect garen bij een dome temperatuur van 115° Celsius en begin met de rauwkostsalade en oerhammetjes.

Rauwkost salade

Bij de ingrediënten staat rauwkost salade, dit is gelijk een tip om in plaats van allerlei groente in huis te halen, dat vaak over blijft na het snijden, gewoon vers gesneden rauwkost te kopen. Dit kun je dan zelf nog op smaak brengen en uiteindelijk hoef je minder weg te gooien. De meeste supermarkten en groenteboeren hebben voorgesneden rauwkost liggen. In dit recept is een rauwkost salade gebruikt met witte kool, radijs, prei, rode ui en bleekselderij. Deze is aangemaakt met, vooraf gemengd, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt en op smaak gebracht met peper en zout. Heel makkelijk en snel.

Oerhammetjes

We gaan eerst de oerhammetjes royaal rondom bestrooien met de Pork Rub, je kunt dit eventueel een dag van tevoren doen. Dan trekken de smaken nog beter in het vlees. Vervolgens leggen we deze op het rooster en voegen we wat geweekte rooksnippers aan de kolen toe om ze een tijdje te roken.

De oerhammetjes laten we 1,5 uur garen op deze manier.

Tip: Je kunt ook de rooksnippers in aluminiumfolie wikkelen en gaatjes erin prikken, dan heb je minder snel de kans dat de rooksnippers gaan branden in plaats van roken.

Bereiding

Na 1,5 uur gaan we de oerhammetjes inpakken in aluminiumfolie met een lepel of scheutje cola en een klontje roomboter. Vouw de aluminiumfolie dicht en leg de ingepakt oerhammetjes terug op het rooster met dezelfde dome temperatuur van 115° Celsius.

We laten ze nu 2 uur liggen op het rooster.

Na 2 uur pakken we ze uit, pas op voor het hete vocht dat uit de verpakking loopt!! Leg ze op het rooster en lak ze royaal af met de BBQuality BBQ sauce.

Laat ze nu een half uur liggen bij een dome temperatuur van 115°Celsius.

Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen.

Haal de oerhammetjes eraf en houd ze warm. Snijd de broodjes open en rooster kort op het rooster boven de kolen.

Haal het botje uit de oerhammetjes, je kunt heel makkelijk het vlees van elkaar halen.

Leg als eerste wat bladspinazie op het broodje, dan de aangemaakte rauwkost. Leg vervolgens wat chunks van het oerhammetje erop met eventueel nog wat van die heerlijke BBQsaus. Als laatste nog wat rode uiringen, de groene radijskiem en de bovenzijde van het broodje.

Smakelijk eten!!!

Tip: leg wat servetten klaar 😉

Pigwings BBQ bun recept! Maak je dit recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 00:20u
Bereidingstijd 04:00u
Aantal personen 4 personen
  • Pigwings (oerhammetjes)
    4 stuks
  • BBQ buns (grote broodjes)
    4 stuks
  • BBQuality Pork Rub
  • BBQuality The Original BBQsauce
  • Verse jonge bladspinazie
    zakje
  • Roomboter
    100 gr
  • Groene radijskiem
    klein bakje
  • Rauwkost (vers gesneden)
    300 gr
  • Mayonaise
    2 el
  • Yoghurt
    2 el
  • Rode ui
    1 stuk
  • Cola
    5 el
  • Gemalen peper en zeezout
    naar smaak
Print dit recept