Pittig gevulde inktvis recept met gerookte tomatensaus

Pittig gevulde inktvis met gerookte tomatensaus | BBQuality

Inleiding

Bij dit pittige inktvis recept gaan we de inktvis vullen met garnalen garnalen en nduja. Nduja is lekker pittig en vormt samen met de licht pittige tomatensaus een heerlijk gerecht. 

Ingrediëntenlijst

Gevulde inktvis

Gerookte tomatensaus

  • 750 gram Roma tomaten
  • paar teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Rode peper
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Handje rooksnippers kers
  • Peper en zout

Benodigdheden

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ met een helft voor directe hitte en andere helft voor indirecte hitte en verwarm hem tot een dome-temperatuur van 150 graden Celsius.

Bereiding

Gerookte tomatensaus

Snij alle groenten grof in stukken en haal eventueel de zaadjes en zaadlijst uit de rode peper, als je de saus iets minder pittig wilt hebben. Doe alles in een skillet of ovenschaal en giet er wat olijfolie, peper en zout overheen. Leg het rookblokje op de BBQ en leg de groente in de skillet of schaal op het indirecte gedeelte van de BBQ. Laat dit nu 30 minuten roken. Haal de groenten van de BBQ en pureer nu de saus met de staafmixer.

Gevulde inktvis

Snipper de ui fijn en hak de knoflook ook fijn. Voeg nu de garnalen, knoflook en de ui in een keukenmachine en pulseer deze een aantal keer tot je een grove farce krijgt. Heb je geen keukenmachine leg dan alles op een snijplank en hak het grof met een mes. Doe dit alles in een kom en voeg de Nduja toe. Hou je van pittig? Voeg dan wat extra toe! Hou je van minder pittig? Voeg dan iets minder toe. Meng dit door elkaar, bak een klein beetje en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Haal nu de inktvis uit de verpakking en check goed of alle harde stukjes uit de binnenkant zijn. Vul de inktvis met het garnalen-en-Nduja-mengsel en druk vervolgens goed aan. Maak de uiteindes dicht met een cocktail prikkertje. Zet de skillet of schaal met saus nu op het directe gedeelte van de BBQ en breng deze aan de kook.

Zodra deze kookt roer je de Italiaanse kruiden er doorheen en zet je de saus op de indirecte zijde. Grill nu aan alle kanten de gevulde inktvis aan en leg deze daarna in de saus. Schep de saus over de inktvis en stoof deze nu voor 30 minuten op 180 graden Celsius. Draai de gevulde inktvis af en toe om en lepel dan de saus er overheen. Na 30 minuten is de vulling gaar en de inktvis zacht en klaar om te eten.

Serveren

De gevulde inktvis met gerookte tomatensaus is lekker in combinatie met wat gekookte pasta of brood om de saus in te deppen.

Eet smakelijk!

Bekijk hier een superhandige video van dit recept!

Heb je mijn pittig gevulde inktvis recept met gerookte tomatensaus gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.