Pompoensoep met chorizoworst en krokante rode ui recept

Pompoensoep met gerookte kip en chorizoworst recept | BBQuality

Inleiding

Pompoensoep, een heerlijke soep met chorizo en tabasco om deze soep lekker een beetje spicy te maken. We gebruiken voorgegaarde chorizoworsten en de gerookte kipfilet uit het assortiment van BBQuality. Je kunt natuurlijk ook zelf de kip roken, zie recept. We frituren wat rode ui en leggen deze knapperige ringen als laatste op de soep. Gezien pompoenen, net als appels het hele jaar verkrijgbaar zijn, kun je deze pompoensoep het hele jaar maken. Het echte seizoen van de pompoen is het najaar. Het pompoensoep met chorizoworst en krokante rode ui recept is goed voor ongeveer 2 liter soep.

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen (+/-1,3 kg heel)
  • 3 chorizoworsten
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • Smoked Tabasco Chipotle
  • 150 gram wortel
  • 150 gram witte ui
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 deciliter kookroom
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • zout

    Attributen

    • Frituurpan
    • Passende kookpan of Dutch Oven
    • Staafmixer

    Voorbereiding

    Snijd de schil van de pompoen en halveer deze. Verwijder de pitten en draden uit de kern. Snijd het vruchtvlees van de pompoen vervolgens in blokjes.

    Pel de ui en snipper deze fijn. Pel ook de knoflook en snijd deze fijn.

    Schil de wortel en snijd ook deze in blokjes.

    Als laatste pellen we de rode ui en snijden we deze in dunne halve ringen. Leg deze op een stuk keukenpapier om te drogen. We gaan deze later frituren en dan is het beter als de rode ui goed droog gedept is.

    Bereiding

    Fruit de gesneden ui en knoflook met een scheut olijfolie aan in een kookpan of Dutch Oven. Voeg er vervolgens de gesneden wortel en pompoen aan toe. Blus af met de witte wijn en voeg daarna de kippenbouillon toe. Voeg er als laatste de tijm, kurkuma en komijnpoeder aan toe. Laat het geheel ongeveer 30 á 45 minuten koken. Wanneer de pompoen en wortel zacht zijn, dan kun je de soep pureren met een staafmixer en de kookroom toevoegen.

    Breng de soep op smaak met wat tabasco voor wat pit erin en voeg nog wat zout toe indien je dit nodig vindt. Houd rekening met de tabasco, gezien de chorizoworst ook lekker pittig is. De soep is nu klaar, we gaan nu verder met het garnituur. 

    Garnituur

    Zorg dat de frituurpan op tijd heet is (175° Celsius). Je kunt de rode ui het best frituren in een klein bolzeefje, zodat niet alle ui rond zweeft in de frituur. Als de rode ui licht begint te kleuren, halen we de rode ui eruit en laten deze uitlekken op een stuk keukenpapier. Hoe minder vettig de rode ui is, hoe krokanter de ui.

    Snijd de gerookte kip in kleine blokjes en voeg deze aan de soep toe, verhit de soep nog een keer. Snij de chorizoworst in dunne plakken. Deze kun je eventueel in de soep verwarmen mee verwarmen of je bakt ze even aan in de pan om ze vervolgens aan de soep toe te voegen.

    Serveren

    Schep de hete pompoensoep met de gerookte kip in een kom. Verdeel wat chorizoworst en krokante rode ui bovenop de soep. Je kan de pompoensoep eventueel ook nog met wat gehakte peterselie garneren. Zet het flesje tabasco op tafel erbij, voor degene die nog wat meer pit in de soep wil hebben.

    Smakelijk eten!!!

    Maak je dit pompoensoep met chorizoworst en krokante rode ui recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.