Pulled chicken recept

Pulled chicken recept | BBQuality

Inleiding

Pulled pork, pulled beef, maar natuurlijk ook pulled chicken. Zo lekker op een broodje, bij rijst of als beleg op een pizza. Super makkelijk en snel te maken van kipdijfilet. Lees hier mijn pulled chicken recept.

Geen tijd of zin, bestel dan de kant en klare pulled chicken in de shop.

Bereiding

Bereid je BBQ voor op 165° Celsius indirect of in verwarm je hete lucht oven voor op dezelfde temperatuur. De voorkeur voor beide bereidingen is om de kipdijfiletjes op het rooster te leggen om goed rondom te garen.

Rubben maar!

We beginnen met het kruiden van de kipdijfilet met de BBQuality chicken rub. Strooi de rub er royaal overheen, zodat de kipdijfilet goed rondom gekruid is.

Als de BBQ of heteluchtoven op temperatuur is leggen we de kipdijfilet op het rooster. Gaar deze tot 78° Celsius in de kern, dit duurt ongeveer een half uurtje.

Als de kipdijfilet gaar is, laat je deze een beetje afkoelen. Je kunt de kipdijfilet pullen met 2 vorken. Makkelijker gaat het met schone handen of met handschoentjes aan. 

Wanneer alles geplukt is giet je er een flinke scheut Mango-Cinnamon BBQsaus overheen. Meng alles goed door elkaar. Wanneer nodig voeg je nog een beetje saus toe.

Je kunt het eventueel opwarmen in een pannetje met voortdurend roeren of in een schaaltje afgedekt met aluminiumfolie in de oven bij dezelfde temperatuur.

Lekker op bijvoorbeeld een pitabroodje, bij rijst, op een pizza een op een stokbroodje.

Smakelijk eten!!!

Maak je dit pulled chicken recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.