Ramen noodles met sushi van gegrilde kipdijfilet

Ramen noodles met sushi van gegrilde kipdijfilet

Ramen, een gerecht uit de Japanse keuken dat bestaat uit een heerlijke krachtige bouillon waar noodles en diverse toppings aan toegevoegd worden.
Aan de bouillon wordt normaliter veel aandacht besteed. Deze wordt zelf getrokken van diverse vlees- of vissoorten. Uren staat deze dan te pruttelen en op smaak gebracht met diverse ingrediënten.

Dit recept van de ramen noodles met sushi van gegrilde kipdijfilet is gelukkig wat makkelijker. We maken gebruik van een basis bouillon om niet uren te hoeven wachten, maar lekker vlot een Ramen op tafel te zetten.

We gebruiken in dit gerecht heerlijke kipdijfilets, Argentijnse garnalen en verse groenten.

Voorbereiding

We beginnen met de bouillon. Snij de tenen knoflook in dunne plakjes en de banaansjalot in dunne ringen. Pak een kookpan van ca. 4ltr inhoud en verhit daarin 2 eetlepels zonnebloemolie. Fruit de ui en knoflook aan en voeg vervolgens het water en de bouillon, al dan niet verkregen van een bouillonblokje, toe. Breng het aan de kook en voeg de sojasaus, sriracha saus en vissaus toe. Laat deze een half uur tegen het kookpunt aan, op de hittebron staan.
Snij terwijl de bouillon op staat alle groenten. De lente-ui schuin in zeer dunne ringen, de wortel in dunne plakjes, de paksoi (gewassen) in dunne repen en de taugé kun je heel laten.
Haal vervolgens de 4 kipdijfilets uit de koelkast en leg deze op een snijplank. Strooi wat knoflookpoeder, uipoeder, gemberpoeder,peper en zout erover. Rol de kipdijfilet op en bind deze met slagerstouw op.

Indien de Argentijnse garnalen heel zijn, pel deze door het pantser te verwijderen. Snij vervolgens over de bovenzijde van de staart, met een mes, een klein stukje in om het darmkanaaltje te verwijderen.

Zet een pan met ruim water op, voeg een theelepel zout toe en breng aan de kook. We gaan alle groenten en noodles blancheren, ofwel beetgaar koken en koud afspoelen. Blancheer eerst de licht gekleurde groenten en als laatste de wortel. Blancheer alles beetgaar en spoel met koud water af. Gebruik een bolzeef, dan kun je alle groenten tegelijk uit het kokende water halen. Kook daarna de Ramen noodles af volgens de verpakking en spoel deze ook koud af.
Kook de eieren voor 8 minuten in water, laat deze schrikken in koud water. Pel de eieren en halveer deze.
Leg vervolgens alle geblancheerde koude toppings klaar op een schaal.

Bereiding

Verwarm de grillpan of maak je bbq (met deksel)  klaar voor direct grillen met een indirecte zone.

Zet een pan water op de hittebron en breng deze aan de kook met een snufje zout om vlak voor het opdienen de toppings op te warmen. Dezelfde methode als bij het blancheren.

Vet de rolletjes kipdijfilet een beetje in met zonnebloemolie (om plakken aan de grill te voorkomen) en grill de rolletjes van kipdijfilet rondom. Als je ze op de bbq bereid eerst boven de kolen en dan indirect doorgaren. In een grillpan grillen. Mocht het te hard gaan, even afdekken met aluminiumfolie en de hittebron laag zetten om door te garen. Garing van de kipdijfilet tot 78°C kern. Leg de kipdijfilets na bereiden in een warme schaal afgedekt met aluminiumfolie.

Grill vervolgens de Argentijnse garnalen aan beide kanten en breng deze op smaak met wat peper en zout. Wanneer de garnalen op de grill liggen, kun je de touwtjes verwijderen van de kipdijfilet rolletjes.

Halveer de 2 norivellen, zodat je 4 stroken hebt. Rol de kipdijfilet hier strak in, door de warmte van de kip kleeft de norivel er mooi omheen. Als je bijna rond bent, maak je de laatste centimeter van de norivel met je vingers nat om het einde vast te kunnen plakken. Snij iedere rol in 3 stukken, met een fijn kartelmes gaat dat prima door de norivel heen.
Zorg voor 4 warme diepe borden, eventueel onder de bereiding vullen met kokend water om op te warmen. De bouillon is heet, even proeven of deze lekker op smaak is, wil je wat zouter, kun je wat sojasaus toevoegen, wil je minder zout dan voeg je wat water toe.

De volgorde om het bord te vullen:

Schep de hete bouillon in de diepe, warme borden. Verwarm 1 voor 1 kort de toppings in het kokende water, beginnend met de Ramen noodles. Verdeel de Ramen noodles over de borden, vervolgens alle toppings en rangschik deze. Indien nodig nog een beetje bouillon erbij, zodat het grootste gedeelte net onder is. Leg in ieder bord 2 halve eitjes. Verdeel de gesneden kipdijfilet en de Argentijnse garnalen over de borden.

Direct opdienen en genieten van jouw ramen noodles met sushi van gegrilde kipdijfilet!