Rollade van varkensnek met bacon, cheddar en red pork gehakt

Rollade van varkensnek - BBQuality

Rollade

Als je echt eens iets origineels met je varkensnek wilt maken dan is dit een superleuk gerecht. Het heeft even wat handelingen nodig, maar dan steel je ook echt de show voor je gasten.


Snijden van het vlees

Het is zoals altijd belangrijk om met een scherp mes te werken. 

We snijden het vlees aan de rechterkant over de hele lengte in. Begin zo laag mogelijk en begeleid met je linkerhand het vlees langzaam over je mes. Je vlees loopt als het ware mee met je mes. Hoe dunner je begint, hoe langer je stuk vlees wordt. 

Vullen van de rollade

Begin met de rub, voeg daarna de gesneden uienringen toe. Daarover gaan de plakken bacon, de gegrildebosuitjes. Daarover gaan de plakken cheddar. Dan het gehakt in vieren verdeeld en tot slot de taugé.


Opbinden van de rollade

Nu we de rollade hebben opgerold gaan we hem opbinden. Dit doe je zodat alles beter in elkaar blijft zitten. Dit gaan we niet te moeilijk doen met speciale slagersknoopjes maar we draaien er gewoon 2 of 3 touwtjes omheen zodat het vlees goed bij elkaar blijft.

Als de rollade is opgebonden mag hij op de BBQ. We garen hem tot een kern van 75 graden indirect bij zo'n 135 graden van de BBQ.

Na ongeveer 5 a 6 uur is heeft je rollade van varkensnek de gewenste kerntemperatuur bereikt en is hij klaar. Laat hem nog even een minuut of 10-15 rusten en snij hem daarna aan. 

Eet smakelijk!