Rosbief met Party Rub recept

Rosbief met Party Rub recept | BBQuality

Rosbief met Party Rub recept

Rosbief, een traditioneel gerecht voor feestelijke gelegenheden. Een mooi gebraad om aan tafel aan te snijden. Wij gaan een rosbief maken op de BBQ van runderachtermuis, die gekruid is met de BBQuality Party Rub. Heb je nog wat over van de rosbief, geen probleem, daar maken we de volgende dag een heerlijk belegd broodje mee.

Ingrediënten:

Rosbief met Party Rub


Voor de sandwich:

  • Afbak speltbroodjes
  • Philadelphia kruiden-roomkaas
  • Gemengde sla
  • Kappertjes
  • Lente-ui in dunne ringen
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • BBQ met deksel
  • Kerntemperatuurmeter
  • Aluminiumfolie

Voorbereiding

Om de smaken van de rub wat in de runderachtermuis te laten trekken, kun je ervoor kiezen om de avond van tevoren de runderachtermuis al te kruiden.

De runderachtermuis leggen we op een snijplank en wrijven deze lichtjes in met olijfolie, zodat de kruiden beter blijven plakken. Dit kan ook eventueel met fijne mosterd, dat ook lekker namelijk. We strooien de rub royaal over de runderachtermuis en malen er nog een beetje extra peper en zout overheen. De korst mag best hoog op smaak zijn, gezien deze gecompenseerd wordt in het geheel van het gebraad.

Als je de runderachtermuis de avond ervoor al in de kruiden zet, dan pak je deze goed in huishoudfolie in en zet deze, in een schaal, in de koelkast.

Bereiding

We steken de kolen in de BBQ met deksel aan, maken een indirecte zone en laten de dome-temperatuur oplopen tot 120°Celsius. We garen de runderachtermuis rustig, zodat we een mooie medium gegaarde rosbief krijgen.

Wanneer de BBQ op constante temperatuur is, leggen we de runderachtermuis op het rooster.

We garen de runderachtermuis tot 43°Celsius in de kern en halen deze van het rooster om vervolgens 10 minuten te laten rusten onder een laagje aluminiumfolie. Niet te strak inpakken, om teveel doorgaren te voorkomen.

Snijd de rosbief in mooie dunne plakken en serveer direct. Deze rosbief kun je makkelijk combineren met aardappelgerechten en groentegerechten voor een complete maaltijd.

Heb je rosbief over, pak deze in huishoudfolie goed in, dan kun je de volgende dag een heerlijke lunch maken. Bak speltbroodjes af en smeer deze in met Philadelphia kruiden-roomkaas. Vervolgens wat sla, kappertjes en dungesneden lente-ui erop. Als laatste een paar zeer dungesneden rosbief. Beetje peper en zout er overheen en je heerlijke lunch is klaar.

Smakelijk eten!!

Maak je dit rosbief met Party Rub recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.