- Recept
- Ingredienten
- Bestellen
Saté van varkensnek

Zelf saté maken
Iedereen kent natuurlijk het sateetje van de BBQ. Misschien wel het meest populaire stukje vlees van de traditionele BBQ. Ook in veel restaurants staat het nog altijd op de kaart. De kipsaté of de saté van varkenshaas.
Leuker en eigenlijk veel lekkerder is om de saté van varkensnek te maken. Het is goedkoper dan varkenshaas maar zeker net zo mals en veel smaakvoller. Vandaar dat we je hier vandaag een recept aanreiken om er zelf mee aan de slag te gaan. Onze variant op de saté.
De marinade

Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed door elkaar. Dan gaan we nu het vlees snijden




Snijden van de varkensnek
Voordat we de varkensnek in blokjes snijden kijken we eerst even of er nog stukjes been of kraakbeen of het vlees zitten. Deze verwijderen we.
Dan snijden we eerst lappen van zo’n 2 cm breed.
Van de lappen snijden we repen.
En van deze repen snijden we weer mooie blokjes van zo’n 2 bij 2 cm.
Marineren

Zet de blokjes in de marinade en laat deze minimaal 4 uur staan maar een nacht is nog beter. Dan trekt de smaak er nog beter in en wordt het vlees nog malser.


Rijgen van de saté
Als het vlees mooi een paar uur in de marinade heeft gestaan kunnen we de blokjes gaan rijgen.
Dan kan het vlees op de BBQ. We grillen de sateetjes direct op een temperatuur van zo’n 225 graden.
Draai het vlees een paar keer en na zo’n 10 minuutjes zijn ze gaar. Laat ze nog even rusten en dan zijn ze klaar.
Heerlijk met een beetje satésaus.
Eet smakelijk!

Ingredienten
- Varkensnek1 kg
- Ketjap Manis4 eetlepels
- Zonnebloemolie2 eetlepels
- Bruine basterdsuiker1 eetlepel
- Knoflookpoeder1 theelepel
- Uienpoeder1 theelepel
- (gerookt) paprikapoeder2 theelepels
- Zout2 theelepels
- Zwarte peper1 theelepel
- Citroensap1 hele citroen
comments comments