Het vlees is heerlijk, de prijs is prima en de service uitstekend!Robin – Utrecht
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Saté van varkensnek

Saté van varkensnek | BBQuality

Zelf saté maken

Iedereen kent natuurlijk het sateetje van de BBQ. Misschien wel het meest populaire stukje vlees van de traditionele BBQ. Ook in veel restaurants staat het nog altijd op de kaart. De kipsaté of de saté van varkenshaas. 

Leuker en eigenlijk veel lekkerder is om de saté van varkensnek te maken. Het is goedkoper dan varkenshaas maar zeker net zo mals en veel smaakvoller. Vandaar dat we je hier vandaag een recept aanreiken om er zelf mee aan de slag te gaan. Onze variant op de saté.

De marinade

Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed door elkaar. Dan gaan we nu het vlees snijden

Snijden van de varkensnek

Voordat we de varkensnek in blokjes snijden kijken we eerst even of er nog stukjes been of kraakbeen of het vlees zitten. Deze verwijderen we.

Dan snijden we eerst lappen van zo’n 2 cm breed.

Van de lappen snijden we repen.

En van deze repen snijden we weer mooie blokjes van zo’n 2 bij 2 cm.

Marineren

Zet de blokjes in de marinade en laat deze minimaal 4 uur staan maar een nacht is nog beter. Dan trekt de smaak er nog beter in en wordt het vlees nog malser.

Rijgen van de saté

Als het vlees mooi een paar uur in de marinade heeft gestaan kunnen we de blokjes gaan rijgen.

Dan kan het vlees op de BBQ. We grillen de sateetjes direct op een temperatuur van zo’n 225 graden.

Draai het vlees een paar keer en na zo’n 10 minuutjes zijn ze gaar. Laat ze nog even rusten en dan zijn ze klaar.

Heerlijk met een beetje satésaus.

Eet smakelijk!

 

comments comments

Varkensnek
1 kg
Ketjap Manis
4 eetlepels
Zonnebloemolie
2 eetlepels
Bruine basterdsuiker
1 eetlepel
Knoflookpoeder
1 theelepel
Uienpoeder
1 theelepel
(gerookt) paprikapoeder
2 theelepels
Zout
2 theelepels
Zwarte peper
1 theelepel
Citroensap
1 hele citroen