• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Smoked bourbon beef jerky recept

Smoked bourbon beef jerky recept | runderachtermuis | BBQuality

Inleiding

Verken de buitenlucht met deze snack die op houtvuur is bereid. Ideaal als hartige snack voor thuis of tijdens een wandeling, fietstocht of je volgende kampeertrip. Gemarineerd in een mix van bruine suiker en bourbon. Vervolgens wordt het vlees langzaam gerookt boven hout, dit geeft je beef jerky een intense smaak. Lees hier mijn smoked bourbon beef jerky recept.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • Circa 1,6 kilogram runderachtermuis
  • 240 milliliter bourbon
  • 120 gram bruine suiker
  • 60 gram Noskos the Beef rub
  • 1 blik (200 gram) chipotle pepers in adobo saus
  • 45 milliliter Worcestershire saus
  • 120 milliliter appelciderazijn

Benodigdheden

Voorbereiding

Snij de runderachtermuis in plakjes van ongeveer 0,5 á 0,6 centimeter en leg ze in een grote hersluitbare zak.

Combineer in een middelgrote kom de bourbon, bruine suiker, Noskos beef rub, chipotles in adobo, Worcestershire saus en de appelciderazijn.

Giet de marinade bij het vlees in de zak en masseer het door de zak, totdat het vlees gelijkmatig bedekt is. Sluit de zak vervolgens af en marineer een nacht in de koelkast.

BBQ voorbereiden | grillen | aan tafel

Wanneer je klaar bent om te koken, stel je de BBQ, smoker of Traeger grill in op een dome-temperatuur van 82 graden Celsius. Laat de BBQ voorverwarmen voor 15 minuten met een dichte deksel.

Haal het vlees uit de marinade en gooi de marinade weg. Schik de plakjes rundermuis op een jerky rek of direct op het grillrooster. Sluit de deksel en rook net zolang totdat de jerky is uitgedroogd, maar nog steeds buigzaam is. Dit duurt ongeveer 6 uur.

Haal je beef jerky van de grill en laat het ongeveer één uur op kamertemperatuur afkoelen, licht afgedekt.

Mocht je het vlees willen bewaren, doe dit in een luchtdichte container of een hersluitbare zak in de koelkast.

Geniet ervan!

Liever een video? Bekijk ‘m nu op BBQualityTV!

Heb je mijn smoked bourbon beef jerky recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.

Bekijk hier de website van Grilltimster.

comments comments

Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 00:30
Marineertijd 24:00
Bereidingstijd 06:00
Aantal personen vanaf 4 personen
  • Rundermuis
    ca 1,6 kg.
  • Bourbon
    240 ml.
  • Bruine suiker
    120 ml.
  • Noskos beef rub
    60 ml.
  • Chipotle pepers in Adobo saus
    1 blik (200 ml.)
  • Worcestershire saus
    45 ml.
  • Appelciderazijn
    120 ml.
Print dit recept