Spicy bulgogi buikspek recept met bao buns

Spicy bulgogi buikspek recept met bao buns | BBQuality

Inleiding

Een verrukkelijk spicy bulgogi buikspek recept. Dit is een mooie bereidingswijze voor buikspek. Je begint met een rooksessie, gevolgd door het grillen en lakken van de plakken buikspek. Dit resulteert in een buikspek met een knapperige buitenkant en een heerlijk zachte binnenkant. Gecombineerd met de pittige bulgogi-saus in bao buns vormt dit een prachtig gerecht.

Buikspek:

Benodigdheden

  • BBQ voor indirecte en directe bereiding
  • Bak of schaal
  • Kwast
  • Spuit
  • Stoommandje
  • Plastic folie

De bereiding van het buikspek - Stap 1

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte warmte op 110 graden Celsius.

Start door het buikspek te voorzien van de rub. Plaats vervolgens het rookhout op de kolen en leg het buikspek op het rooster. Laat het buikspek langzaam garen tot een kerntemperatuur van 82 graden en bespuit het elke 30 minuten met appelsap. Wanneer het buikspek klaar is, haal het dan van de BBQ en wikkel het in plasticfolie. Leg het indien mogelijk onder lichte druk in de koelkast tot de volgende dag.


De bereiding van het buikspek - Stap 2

Steek de volgende dag de BBQ weer aan, maar dit keer voor directe hitte en breng de temperatuur naar 220 graden Celsius.

Snijd de buikspek in dunne plakken. Grill deze plakken eerst aan één kant en draai ze vervolgens om. Smeer de gegrilde kant in met de bulgogi saus en draai ze weer om, zodra de andere kant ook mooi gegrild is. Smeer nu de andere kant in met de heerlijke saus. De plakken buikspek zijn klaar en mogen van de BBQ af.

Voorbereiding van de overige ingrediënten

Snijd de komkommer in dunne plakken, eventueel met een aspergeschiller, of anders dun met een mes. Bereid de bao buns volgens de verpakking.

Serveren

Combineer twee plakken gegrilde buikspek met de dunne plakken komkommer in de bao buns. Doe er nog wat kimchi en wortel bij en geniet van de perfecte smaak en textuur die deze zorgvuldige bereidingswijze met zich meebrengt.

BBQuality-TV heeft een video die jou zal helpen bij dit recept. Bekijk 'm hier!

Maak je mijn spicy bulgogi buikspek recept met boa buns en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!