Sucadelap in Bokbier met venkel

Sucadelap in Bokbier met venkel - BBQuality

Sucadelap

Deze keer gaan we een leuk recept maken met een echte klassieker namelijk de sucadelap.

De sucadelap is echt één van de bekendste lapjes om te stoven en je moeder of oma heeft ze vast wel eens voor je bereidt met hun eigen "geheime" recept. Dus dan is het leuk dat jij nu een recept krijgt waarmee je zeker de blits kan maken bij je eigen familie. Erg lekker en eigenlijk helemaal niet moeilijk.

Aan de slag

Dep de sucadelapjes droog met een keukenrol en haal ze even door de bloem. Er hoeft maar een dun laagje op te zitten dus klop de overtollige bloem eraf. Bestrooi ze met peper en zout. Smelt nu de boter in de pan en als deze bijna bruin begint te worden leg de sucadelapjes dan in de pan.

Nu het vlees even een kleurtje aan beide kanten kan krijgen kun je verder gaan met de venkel. Halveer de venkel en snij de de harde kern eruit. Leg de venkel nu op de platte kant waar je hem doormidden hebt gesneden en snij dunne repen van een halve centimeter. Zodra de je hele venkel hebt gesneden leg je hem even aan de kant. Maak nu de minichampignons schoon als dit nodig is. Er kan soms nog wat zand aan zitten.

Zodra het vlees aan beide kant een mooi kleurtje heeft kun je het vuur wat lager zetten en de venkel en champignons toevoegen. Het hele flesje bier kan erbij en brokkel het bouillonblokje erin. Roer het even een beetje los en laat het bier een beetje koken. Zodra het even heeft gekookt kan het vuur op het kleinste pitje en kan de deksel op de pan.

Je vlees is na 1,5 tot 2 uur klaar. Draai het vlees om het half uur. Als je saus nog niet dik genoeg is kun je het vlees eruit halen en je saus nog iets inkoken. Is de saus juist te dik voeg dan nog een beetje water bij.

Aan tafel

Na 1,5 tot 2 uur is je vlees klaar. Dit kun je testen door er met een vork een stukje vanaf te plukken. Zodra dit makkelijk kan is je vlees klaar. De bereidingstijd is afhankelijk van de dikte van je vlees.

Serveer je vlees met een beetje saus bovenop en de rest van de saus apart. Heerlijk bij een stamppot of in mijn geval een puree van aardappel en knolselderij. Eet smakelijk!