• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Wilde tagliatelle recept

Wilde tagliatelle recept | BBQuality

Wilde tagliatelle recept

Gure wind, striemende regen, vallende blaadjes en een temperatuur die ’s nachts richting de 0 kruipt. Een beetje herfstweer houdt niemand tegen om te BBQ-en toch? Dit gure weer is het perfecte excuus om een stevige tagliatelle schotel op tafel te zetten waar het seizoen van afdruipt.

Gegrilde ossenhaaspuntjes en een mooie volle, stevige paddenstoelen roomsaus geven warmte en energie om je tuin winterklaar te maken! En dat alles klaar binnen het half uur.

Ingrediëntenlijst:

  • 250 gram ossenhaaspuntjes
  • 200 gram tagliatelle (ongekookt)
  • 250 milliliter kookroom (20% vet)
  • 1 paddenstoelen bouillon blokje
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1/2 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • 1 eetlepel boter

Benodigdheden:

  • Grote skillet (of gietijzeren sauspan)
  • Keukenmachine

(Voor)bereiding:

Bereid je BBQ voor om direct te gaan grillen en zet alvast een grote pan water met zout op voor de tagliatelle.

Snij de ui en knoflook in grove stukken en snij de kastanjechampignons in kwarten. Doe dit in de keukenmachine en hak alles fijner (maar niet te fijn).

Maal royaal peper en zout over de ossenhaaspuntjes.

Zet een skillet (of sauspan) direct boven de kolen en smelt hier de boter in. Als de boter begint te kleuren voeg je het fijngehakte mengsel van kastanjechampignons, knoflook en ui toe en bak dit voor ongeveer 5 minuten. Schenk de room erbij en verkruimel het bouillon blokje. Breng alles terug aan de kook en laat dit ongeveer 5 minuten koken. Zet de pan van de BBQ af (wel op een onderzetter: gietijzer blijft lang warm).

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Terwijl de pasta aan het koken is, grill je de ossenhaaspuntjes een minuut of 6 (regelmatig keren) mooi rood/medium. Leg de ossenhaaspuntjes in een schaal en dek deze af met aluminiumfolie en zet de saus terug op de BBQ (regelmatig roeren).

Als de tagliatelle klaar is giet je deze af en verdeel je deze over de borden. Snij eventuele grote ossenhaaspuntjes door midden en verdeel dit over de pasta. Schep als laatste zoveel saus als je wil er overheen en smullen maar.

Smakelijk eten!

Maak je mijn wilde tagliatelle recept en plaats je dit op Instagram? Tag @foodbyosfa en ik plaats je gerecht in mijn story. 

comments comments

Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 00:15
Bereidingstijd 00:30
Aantal personen 2 personen
  • Ossenhaaspuntjes
    250 gr
  • Tagliatelle (ongekookt)
    250 gr
  • Kookroom (20% vet)
    250 ml
  • Paddenstoelbouillon blokje
    1
  • Kastanjechampignons
    250 gr
  • Kleine ui
    1/2
  • Knoflook
    2 tenen
  • Boter
    1 el
  • Peper en zout

  • Benodigdheden
  • Grote skillet (of gietijzeren sauspan)
  • Keukenmachine
Print dit recept