Wildzwijnhaas medaillons recept met koffie rub

Wildzwijnhaas medaillons recept | BBQuality

Voorbereiding

Dit wildzwijnhaas medaillons recept met koffie rub is eenvoudig en verrassend!

Meng alle ingrediënten (van de koffie tot en met de ui-poeder). Smeer de wildzwijnhaas in met de mosterd en wrijf deze in met de koffie rub. Je hoeft niet alles te gebruiken maar je mag zelf kiezen hoe sterk je de wildzwijnhaas wilt kruiden. Pak de varkenshaas in met vershoudfolie en laat deze een 1,5 uur intrekken op kamertemperatuur.

Bereiding van de Wildzwijnhaas medaillons

Zorg ervoor dat je BBQ een temperatuur heeft van ongeveer 140°C en je indirect kan BBQ’en.

Maak een tweede halve starter en leg hier een rooster boven op. Zodra er vlammen van de kolen afkomen (en niet van de aanmaakblokjes) zet je een skillet op je starter. Smelt hierin de reuzel en bak de wildhaas rondom snel aan zodat er een mooie donkerbruine korst ontstaat. Zet alvast de tweede skillet op het indirect gedeelte van de BBQ.

Haal de wildzwijnhaas uit de pan en leg deze in de tweede warme maar niet hete skillet. Plaats een kernthermometer en giet de hete reuzel over de wildzwijnhaas heen.

Sluit de BBQ en laat de wildzwijnhaas garen tot een graad of 55. Leg de wildzwijnhaas 10 minuten onder aluminium folie om te rusten. Schraap en roer intussen tijd de reuzel en aanbaksel in de skillet los met een paar theelepels melk tot een vette jus.

Trancheer de wildzwijnhaas in mooie medaillons, meng het vocht wat vrijkomt bij het snijden door de jus en giet dit over de medaillons. Garneer met wat lente ui en serveer met bijvoorbeeld aardappelkroketjes.