Zoete aardappelstamppot met Iberico braadworst recept

Zoete aardappelstamppot met Iberico braadworst recept | BBQuality

Inleiding

De donkere maanden komen er weer aan. Dat betekent weer tijd voor stamppot!

Maar een stamppot kun je ook heel goed van de BBQ af laten komen.

Een stamppot bestaat meestal uit aardappels en groente en is vooral in Nederland en België bekend maar ook in delen van Duitsland kennen ze het begrip stamppot. Ik neem je mee in mijn zoete aardappelstamppot met Iberico braadworst recept.

Ingrediëntenlijst

  • 3 stuks Iberico braadworst
  • 5 zoete aardappelen
  • 1 witte ui
  • 50 gram rucola
  • 10 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 gram BBQuality all purpose rub
  • 4 gram pijnboompitjes
  • olijfolie (om de zoete aardappels mee in te smeren)

Benodigde attributen

  • Koksmes
  • Snijplank
  • BBQ-tang of pincet
  • Stamppot stamper
  • Skillet pan voor braadworstjes

Bereidingswijze

Begin met het preparen van de zoete aardappels. Snij ze in de lengte door de helft. Dit versneld het garingsproces. Snij inkepingen in de aardappel en smeer deze in met olijfolie.

Neem de witte ui en snij er een kruis boven in. 

Steek nu de BBQ aan en leg de aardappels en ui indirect op het rooster met de ingesneden kanten naar boven. Stel de BBQ in op 170 graden Celsius. Na 30 minuten zullen de aardappels en ui gaar zijn.

Lepel nu de zoete aardappel uit en doe dit in een kom.

Snij de witte ui fijn en de rucola iets grof en voeg deze toe aan de aardappels. Voeg hier nu de BBQuality all purpose rub, pijnboompitjes en een deel van de parmezaanse kaas aan toe. Stamp dit alles goed door elkaar met een stamper. 

Doe de puree nu terug in de schil en strooi de rest van de kaas er overheen.

Leg de bootjes nu terug in de BBQ voor een paar minuten. Wanneer alles gaar is kun je het opdienen.


Eet smakelijk!

Maak je mijn zoete aardappelstamppot met Iberico braadworst recept en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.