Chuck-eye

Bekijk onze recepten

Chuck-eye steak salade recept | BBQuality

Chuck-eye steak salade recept

In dit chuck-eye steak salade recept grillen we de chuck-eye als steak en serveren we hem op een salade. Erg lekker!
Bekijk het recept over Chuck-eye steak salade recept
D'n osse steak sandwich recept cuck eye oxxhead rub | BBQuality

D’n Osse steak sandwich recept

D'n Osse steak sandwich! Een heerlijke en stevige lunch, daar houden we van in Brabant. Het vlees is op smaak gebracht met de Osse Oxxtail Rub 'm all rub.
Bekijk het recept over D’n Osse steak sandwich recept
Baked beans soep recept | BBQuality

Baked beans soep recept

Baked beans soep! Een mooie variant op een bruine bonensoep en wellicht een leuke BBQ-tegenhanger van onze Nederlandse “snert”
Bekijk het recept over Baked beans soep recept
Chuck-eye steak met steak rub recept | BBQuality

Chuck-eye steak met steak rub recept

In dit chuck-eye steak met steak rub recept lees je hoe je in een handomdraai een zeer smaakvolle maaltijd op tafel kan zetten. Smakelijk!
Bekijk het recept over Chuck-eye steak met steak rub recept

In deze YouTube-video laat Maikel zien hoe je Chuck-eye steak bereid tot burnt ends. De Chuck-eye steak staat ook wel bekend als de 'poor man's steak', vandaar dat dit recept de naam 'poor man burnt ends' draagt.

Maikel begint met het snijden van de Chuck-eye steak in gelijke blokjes van ongeveer 2 cm groot. Vervolgens bestrooit hij het vlees met de BBQuality SPG rub en laat dit even intrekken.
Voor het bereiden van de burnt ends gebruikt Maikel de Traeger Ranger om indirect te BBQ'en op 110 graden Celsius. Hij mengt runderbouillon met bier en giet dit in een plantenspuit. Na het eerste uur roken besproeit hij de blokjes vlees met dit mengsel en herhaalt dit ieder half uur.

Na 3 uur roken op de BBQ legt Maikel alle blokjes Chuck-eye in een ovenschaal, voegt het overige bouillon-bier mengsel toe, en strooit er nog wat extra SPG rub overheen. Vervolgens voegt hij honing, BBQuality Original saus, basterdsuiker en roomboter toe. De ovenschaal wordt afgedekt met aluminiumfolie en gaat terug op de BBQ voor 1.5 uur op 140 graden Celsius.

Na 1.5 uur controleert Maikel of de burnt ends mooi zacht zijn geworden en bijna uit elkaar vallen. Wanneer de burnt ends nog niet helemaal zacht zijn, laat je ze eens kwartier liggen en controlleer je de blokjes chuck-eye nog een keer. Smakelijk eten! 


Meer informatie

Chuck-eye steak

Chuck-eye bestellen bij BBQuality

De chuck-eye steak wordt ook wel een 'poor man's rib-eye' genoemd. Deze naam heeft het gekregen omdat de chuck eye steak op een rib-eye steak lijkt, maar een stuk goedkoper is. Wil je dus genieten van een steak zoals een rib eye, maar dan voordeliger? Bestel dan deze chuck eye steak. Dit mooie stuk vlees is niet alleen geschikt om te grillen. Je kunt het namelijk ook prima gebruiken om er in je braadpan of DO (Dutch Oven) een heerlijk stoofpotje van te maken. 

Waar zit deze steak?

De chuck eye zit direct aangesloten aan de rib-eye en daardoor heeft het bijna dezelfde smaak en textuur als de rib eye. Het is iets vetter, maar dit geeft ook weer smaak. De rib eye wordt gesneden uit de 6e tot de 12e rib van het rund, de chuck eye bij de 5e en daardoor mag het geen rib-eye genoemd worden. De chuck eye is zeer goed van smaak en is bovendien heerlijk mals.

Hoe bereid je een Chuck-eye op de BBQ?

De Chuck-eye steak is een veelzijdig stuk vlees dat zich goed leent voor verschillende bereidingen. Bij BBQuality vind je Chuck-eye steaks van hoge kwaliteit, perfect om te grillen als steak. Maar deze steaks zijn ook geschikt voor slowcooking, ideaal voor een stoofpot of heerlijk draadjesvlees. Voor beginnende BBQ-liefhebbers die niet meteen een ribeye willen gebruiken om te grillen, is de Chuck-eye steak een uitstekend alternatief.

Bereid je BBQ voor op direct grillen en stel de temperatuur in op ongeveer 200 graden Celsius. Grill de Chuck-eye steak 3 minuten aan elke kant en begin dan de kerntemperatuur te meten. Zodra de steak een kerntemperatuur van 52 graden Celsius bereikt, haal je hem van het rooster. Laat de Chuck-eye steak 10 minuten rusten voordat je hem (op de draad) in mooie plakjes snijdt. Tijdens het rusten zal de steak nog een paar graden doorgaren en perfect medium rare worden.

Ontdek de Chuck-eye steak bij BBQuality

Ga jij de uitdaging aan en ontdek de veelzijdigheid van de Chuck-eye steak? Bestel jouw Chuck-eye vandaag nog bij BBQuality en laat je verrassen door de smaak en kwaliteit die wij bieden. Of je nu een doorgewinterde barbecue-expert bent of een enthousiaste thuiskok, dit heerlijke vlees wordt jouw nieuwe favoriet.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?
Diamanthaas