Baked beans soep recept

Baked beans soep recept | BBQuality

Inleiding

Baked beans soep! Een mooie variant op een bruine bonensoep en wellicht een leuke BBQ-tegenhanger van onze Nederlandse “snert

De soep is mooi en dik van smaak, maar wat het wel echt afmaakt is de pulled beef. Dit keer maakte we de pulled beef van een beetje een ondergewaardeerd stuk, de chuck eye steak. Chuck eye is heel veelzijdig, je kan het medium bakken en eten als steak, of helemaal doorgaren en er  mooie pulled beef van maken. Om je het makkelijk te maken, heb ik, Gerbrand van @foodboozeandbbq, een korte video gemaakt hoe jij deze heerlijke soep thuis zelf kan maken. Deze video is ook onderaan deze pagina te vinden. Dit baked beans soep recept is in de categorie, “maak het vooral niet moeilijk, als je het maar lekker maakt”.

Ingrediëntenlijst

  • 150 gram kidneybonen
  • 50 gram maïs
  • 350 gram tomato frito
  • gerookt paprikapoeder
  • klein bakje zure room
  • tuinkers voor garnering
  • 2 vellen butcher paper
  • 3 handjes rooksnippers kers

Pulled beef

Dit recept begin je met het vlees. De bereiding is echt heel simpel, maar zeer smaakvol.

Haal de chuck eye steak uit de verpakking en dep deze droog. Maak een plaklaagje met zonnebloemolie en zet daarna de chuck eye royaal in de BBQuality steak rub. Rook het vlees met een lichte houtsoort zoals fruithout, gedurende 3 uur in de BBQ op 110 graden Celsius.

Leg een groot stuk folie of butcherspaper neer. Haal het vlees uit de BBQ en bestrijk alle kanten rijkelijk met je favoriete BBQ-saus. Pak het vlees stevig in en leg het terug in de BBQ. Bij een kerntemperatuur van 96 graden Celsius mag het eraf en is het vlees klaar om te “pullen”. Neem voldoende je tijd. Het kan met gemak 6 á 7 uur duren tot je de juiste kerntemperatuur hebt. Je kan dit ook prima een dag eerder maken en de volgende dag opnieuw opwarmen. 

De soep

Snijd de plakjes ontbijtspek in dunne reepjes en bak deze aan in de pan op medium hoog vuur. Kook je elektrisch? Standje 7 is mooi om mee te beginnen. Bij baked beans is spek, of buikspek, een heel vaak gebruikt ingrediënt, maar bij een soep vinden we het ontbijtspek net wat delicater. Houd je van grof, dan kan je ook prima spekblokjes gebruiken.

Snipper de knoflook en rode ui en zet deze aan in de pan. Voeg de suiker toe en laat dit heel even karamelliseren en blijf intussen goed roeren want aangebrande suiker smaakt erg bitter. Blus het geheel af met de runderbouillon. Voeg de kidneybonen, maïs en tomato frito toe. Voeg nog 1 eetlepel BBQuality steak rub en 1 eetlepel gerookt paprikapoeder toe. Roer het geheel goed door en laat eventjes pruttelen. Is de soep iets te dik, verdun dan eventueel met een beetje water.

Het bord

Neem een diep bord en plaats in het midden een mooie hoeveelheid pulled beef.

Schep daar omheen 2 pollepels soep. Maak deze heerlijke baked beans soep af met een dotje zure room en een beetje tuinkers.

Eet smakelijk!

Maak je mijn baked beans soep recept en plaats je dit op Instagram? Tag @foodboozeandbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.

Ps: Kijk onderaan de pagina voor de bereidingsvideo.

Bereidingsvideo