Hammers

Bekijk onze recepten

Smokey Beef hammer recept | Angus beef hammer | martijn | BBQuality 2024

Smokey beef hammer recept

Smokey beef hammer recept is een ware traktatie die langzaam is gegaard, waardoor het vlees sappig en vol van smaak is.
Bekijk het recept over Smokey beef hammer recept
Mediterraanse pulled pork hammer recept | Maikel | BBQuality

Mediterraanse pulled pork hammer recept

Dit mediterraanse pulled pork hammer recept is een heerlijke variant op de traditionele bereiding van de pork hammer.
Bekijk het recept over Mediterraanse pulled pork hammer recept
Pork hammer Al Pastor recept | Maikel | BBQuality

Pork hammer Al Pastor recept

Dit pork hammer Al Pastor recept is een recept met een Mexicaanse touch. Na de bereiding kun je het vlees perfect uit elkaar trekken.
Bekijk het recept over Pork hammer Al Pastor recept
Vulcan’s Ossobuco (beef hammer) alla Fiorentina recept | Beef hammer | BBQuality

Vulcan’s Ossobuco (beef hammer) alla Fiorentina recept

Vulcan’s Ossobuco (beef hammer) alla Fiorentina recept. Vulcan's Ossobuco is een prachtig staaltje van de Toscaanse culinaire kunst.
Bekijk het recept over Vulcan’s Ossobuco (beef hammer) alla Fiorentina recept
Whisky-Marrow Beef Hammer recept | BBQuality

Whisky-Marrow Beef Hammer recept

In dit whisky-marrow beef hammer recept gaan we de beef hammer injecteren met beurre noisette, whisky en jus poeder. Top combi!
Bekijk het recept over Whisky-Marrow Beef Hammer recept
Pork hammer recept | BBQuality

Pork hammer recept

In dit Pork hammer recept wordt de pork hammer gepekeld in een kersenbier pekel. Deze smaken passen mooi bij het voorjaar. 
Bekijk het recept over Pork hammer recept
Gerookt speenvarkenham recept | BBQuality

Gerookt speenvarkenham recept

In dit gerookt speenvarkenham recept gaan we een hammetje roken met appel of kersenhout. Dit geeft een hele mooie smaak aan de speenvarkenham.
Bekijk het recept over Gerookt speenvarkenham recept
Angus beef hammer recept DG | BBQuality

The Beef hammer recept

Meat the Beef Hammer recept, een recept met een deel van de achterschenkel van het Angus rund. Wat een show om dit op de BBQ te hebben liggen.
Bekijk het recept over The Beef hammer recept

Video

Hoe kan ik een beef hammer bereiden op de BBQ?

In deze aflevering laat Dirk zien hoe je een (Angus) Beef Hammer kan bereiden. Het op dit moment super populaire stuk vlees is niet moeilijk om te bereiden, maar het vergt wat tijd. Een mooi gerecht samen met een lekkere door Dirk gemaakte champignonsaus. Veel kijkplezier!

Dirk laat zien hoe je het vlies van het vlees verwijderd. Vervolgens gaat hij de hammer kruiden met de heerlijke BBQuality Steak Rub. Voordat hij de kruiden erop strooit, voorziet hij het vlees van mosterd. Dit zorgt ervoor dat de kruiden beter blijven plakken.

Hij gaat het vlees indirect bereiden op zijn kamado met een dome-temperatuur van 120°C. Ook geeft hij de beef hammer wat rook mee met behulp van wat rookhout. Na 2 à 3 uurtjes roken, pakt hij het vlees in met butcher paper en knoopt dit dicht met rolladetouw. Op deze manier gaart hij het vlees door tot een kerntemperatuur van 90°C.

Als het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt, haalt hij het vlees van de BBQ en complementeert hij het gerecht met een leuk side-dish. Benieuwd wat dat is? Bekijk dan snel deze video op BBQuality-TV. Veel kijkplezier!

Meer informatie

Hammers bestellen bij BBQuality

Maak kennis met onze indrukwekkende hammers, een stoer stuk vlees dat perfect is voor de BBQ! De hammers zijn ideaal voor een low and slow sessie en gaan zeker indruk maken op jou en je gasten. De hammers hebben hun naam te danken aan het extra stuk kaal bot, waardoor er een soort hamer ontstaat. Als jij de BBQ-koning wilt zijn en je gasten iets bijzonders wilt voorschotelen, bestel dan één van onze hammers en geniet van gegarandeerd succes!

Probeer onze hammers!

De hammer is niet zomaar een stuk vlees! Het is een culinair avontuur. Dit vlees is zo geliefd dat er meerdere varianten zijn ontstaan voor verschillende vleescategorieën. Je kunt kiezen voor de pork hammer, de beef hammer of de chicken hammer. Bij BBQuality kun je al deze varianten bestellen, zodat je kunt experimenteren en genieten van de unieke smaak en textuur van elk stuk vlees.

Hammers op de BBQ!

De hammers komt pas echt tot zijn recht bij een low and slow bereiding op de BBQ of kamado. Laat het vlees langzaam garen op het indirecte gedeelte van de grill. Om het gerecht af te maken, voeg je wat van onze smaakvolle BBQuality the Original saus toe. Het resultaat is een smaakexplosie die je gasten nooit zullen vergeten.

Ontdek het bij BBQuality

Bij BBQuality willen we je de kans geven om alle variant van de hammers te ontdekken en te genieten van de rijke smaak en sappigheid die dit vlees te bieden heeft. Bestel vandaag nog en maak van je BBQ-ervaring een feestje. Of je nu kiest voor Angus beef hammer, Pork hammer of Chicken hammer, je zult versteld staan van de mogelijkheden en smaakcombinaties die deze vleessoorten bieden

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat bepaalt de malsheid van rundvlees?
Welke voedingsstoffen bevat rundvlees?
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?
Diamanthaas