Smokey beef hammer recept

Smokey Beef hammer recept | Angus beef hammer | martijn | BBQuality 2024

Inleiding

In dit Smokey beef hammer recept is een wordt de beef hammer langzaam gegaard, waardoor het vlees sappig en vol van smaak is. Met een bereidingstijd van minstens 18 uur is geduld hier de sleutel tot succes. Volg onderstaand recept voor een onvergetelijk gerecht met een heerlijke rokerige touch!

Ingrediënten & benodigdheden

Benodigdheden

Voorbereiding

Voorbereiding van de BBQ:

Begin met het aansteken van de BBQ voor een indirecte bereiding en breng de dome-temperatuur naar 110 graden Celsius.

Voorbereiding van de Beef hammer:

Maak de Beefhammer schoon, verwijder vlies en overtollig vet. Bind het vlees stevig vast om te voorkomen dat het tijdens de bereiding van het bot valt. Breng royaal rub aan op het vlees.

Injecteren

Meng de appelsap en whiskey door elkaar en injecteer vervolgens het vlees vervolgens op verschillende plekken met het mengsel. Het mengsel dat je na het injecteren over hebt doe je in de sprayflacon.

Aan de slag!

Het rookproces:

Plaats het vlees op de BBQ en voeg de blokjes rookhout toe voor die karakteristieke rokerige smaak. Besproei het vlees elke 30 minuten met een mengsel van appelsap en whiskey.

Het inpakken:

Na 3,5 uur haal je de beef hammer van de BBQ. Pak deze vervolgens in met butcher paper. Dit zorgt voor een mooie bark.

Doorgaren:

Plaats het ingepakte vlees terug op de BBQ en gaar tot een kerntemperatuur van ongeveer 93 graden Celsius is bereikt. Haal het vlees van de BBQ en laat het mimimaal een uur rusten. Hierdoor kunnen de sappen zich mooi verdelen in het vlees en op deze manier droogt het niet uit.

Serveren

Pullen maar! Trek het vlees uit elkaar met behulp van een vor of gewoon lekker met je handen. Serveer het super sappig vlees op een mooi bord met bijgerechten naar keuze.

Eet smakelijk!

Deze lange bereiding in een korte video? Bekijk het filmpje op BBQuality-TV!

Maak je mijn smokey beef hammer recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @urban_barbecue en ik plaats je gerecht in mijn story!