Mergpijp

Bekijk onze recepten

Gerookte beenmerg recept | SPG rub | mergpijp | Maikel | BBQuality

Gerookte beenmerg recept

In dit gerookte beenmerg recept gaan we beenmerg roken. Gerookt beenmerg staat ook wel bekend als "godenboter" of "butter of the Gods".
Bekijk het recept over Gerookte beenmerg recept
Cajun krokodil burger recept | Krokodillenhaas | BBQuality

Cajun krokodil burger recept

Dit cajun krokodil burger recept is uit eigen keuken. Onze chef heeft er weer een bijzondere maaltijd van gemaakt! Klik hier voor het recept.
Bekijk het recept over Cajun krokodil burger recept
Herfst stoof met sucade recept | sukade | BBQuality

Herfst stoof met sucade recept

Een heerlijke herfst stoof met sucade recept. Een complete maaltijd uit een dutch oven met een rijke smaak. Eet smakelijk!
Bekijk het recept over Herfst stoof met sucade recept
Revolver ribeye recept met chimichurri | BBQuality

Revolver ribeye recept met chimichurri

Revolver ribeye recept met chimichurri. Een geweldige showstopper voor ieder (barbecue)feest. Verras jouw gasten met dit heerlijke recept.
Bekijk het recept over Revolver ribeye recept met chimichurri
Tomahawk steak met godenboter recept | BBQuality

Tomahawk steak met godenboter recept

Tomahawk steak met godenboter recept. Hier kun je lezen hoe je de tomahawk kan bereiden op de BBQ. Een heerlijk bourgondisch gerecht!
Bekijk het recept over Tomahawk steak met godenboter recept

Hoe bereid ik gezaagde mergpijpen op de BBQ?

In deze YouTube-video laat MaikelsBBQ zien hoe je horizontaal gezaagde mergpijp rookt en hier 'Godenboter' of 'butter of the Gods' van maakt. Dit is een perfect voorgerecht of heerlijk bij de borrel. Het wordt vaak geserveerd op een getoast broodje. Met de toevoeging van gekonfijte knoflook en whisky chimichurri maak je het gerecht helemaal af.

Meer weten over onze Mergpijpjes

Ontdek de heerlijke wereld van mergpijpjes bij BBQuality

Proef zelf van deze smakelijke traktatie en geef een beetje extra luxe aan jouw gerechten. Onze mergpijpjes worden zorgvuldig afgezaagd van het zware bot, dat zich in het bovenbeen van het rund bevindt. De mergpijpjes vormen een overheerlijke basis voor gerechten zoals een verfijnde risotto. Ze worden verpakt per 400 gram en bieden voldoende rijkdom aan smaak voor het bereiden van 1 liter bouillon.

Een lekkernij die jij niet wilt missen!

De mergpijp, ook wel bekend als bone marrow, is een bijzonder product dat zijn oorsprong vindt in sterrenkeukens over de hele wereld. De mergpijp staat bekend als "butter of the gods". In de Nederlandse keuken wordt de mergpijp ook vaak gebruikt voor het bereiden van smaakvolle soepen. Of je nu kiest voor grillen op de BBQ of bereiding in de oven, een snufje peper, zout en olie is alles wat je nodig hebt om dit als voorgerecht of tussendoortje te serveren.

Grillen of in de oven? De keuze is aan jou!

Het bereiden van de mergpijp is vrij eenvoudig. Met een beetje liefde en de juiste kruiden wordt de mergpijp op de grill een onvergetelijke smaakbeleving. Maak de BBQ gereed voor indirect barbecueën op 190 tot 200 graden Celsius. Bestrooi ze met peper en zout. Plaats vervolgens de mergpijpjes op de BBQ of in de oven voor 20 tot 25 minuten. Laat vervolgens 3 minuten rusten. That's it! ;)

Ontdek het bij BBQuality

Laat je verrassen door de overheerlijke smaak en voedzame eigenschappen van de mergpijp. Bestel vandaag nog bij BBQuality! De mergpijp: een unieke lekkernij die je niet wilt missen!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Wat is rundvlees?
Welke soorten rundvlees zijn er?
Wat is het lekkerste rundvlees?
Wat is het beste rundvlees?
Welk rundvlees is mals?
Welk rundvlees is het goedkoopst?
Wat zijn de beste vleeskoeien?