• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Gerookte beenmerg recept

Gerookte beenmerg recept | SPG rub | mergpijp | Maikel | BBQuality

Inleiding

In dit gerookte beenmerg recept gaan we beenmerg roken. Gerookt beenmerg staat ook wel bekend als “godenboter” of “butter of the Gods”. Dit is een perfect voorgerecht of heerlijk bij de borrel. Het wordt vaak geserveerd op een getoast broodje. Met de toevoeging van gekonfijte knoflook en whisky chimichurri maak je het gerecht helemaal af. Lees hier mijn gerookte beenmerg recept met whisky chimichurri en gekonfijte knoflook.

Ingrediëntenlijst

Beenmerg

Gekonfijte knoflook

  • 1 bol knoflook
  • Olijfolie

Chimichurri

  • 40 gram platte peterselie
  • 10 gram oregano takjes
  • 5 gram tijm takjes
  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper
  • 40 milliliter olijfolie
  • 40 milliliter van de olie van de gekonfijte knoflook
  • 3 eetlepels whisky azijn
  • 2 teentjes van de gekonfijte knoflook
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • Peper en zout

Benodigheden

Voorbereiding en bereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor een indirecte bereiding en breng de dome-temperatuur naar 120 graden Celsius.

Gekonfijte knoflook

Maak de teentjes knoflook schoon en leg deze in een kleine skillet. Giet hier hier nu de olijfolie overheen totdat de teentjes volledig onderstaan. Zet deze nu op de BBQ en laat deze nu voor ongeveer 1,5 uur rustig garen tot de teentjes helemaal zacht zijn. Haal ze daarna van de BBQ en laat ze in de olie afkoelen.

Gerookte beenmerg

Strooi de rub over de zachte gedeelte van de mergpijp, zodat deze mooi bedekt is. Leg het rookblokje op de kolen en het beenmerg op het rooster. Rook de mergpijpen nu voor 1,5 uur. Toast ondertussen de sneetjes zuurdesem brood.

Chimichurri

Voor de chimichurri begin je met het plukken van de blaadjes van de oregano- en tijmtakjes. Verwijder de steeltjes van de peterselie waar geen blaadjes meer aan zitten. Snipper ook de ui en, als je niet van te veel pit houdt, kun je de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper halen voordat je deze grof hakt. Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender en meng ze tot er nog een beetje structuur overblijft van de kruiden en de peper. Breng de chimichurri nu op smaak met peper en zout.

Serveren

Serveer het gerookte beenmerg samen met de chimichurri, knoflook en zilveruitjes. Laat gasten eerst een teentje knoflook op hun brood uitsmeren en voeg vervolgens wat beenmerg toe. Voeg een paar uitjes toe en giet er wat van de chimichurri overheen.

Eet smakelijk!

Zie je liever in beeld hoe je deze delicatesse maakt? Kijk de korte video op BBQuality-TV.

Maak je mijn gerookte beenmerg recept met whisky chimichurri en gekonfijte knoflook en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!

comments comments

Keuken Argentijns
Voorbereidingstijd 00:15
Bereidingstijd 03:00
Aantal personen 4 personen
  • Mergpijp horizontaal gezaagd
    2 st. van ca. 400 gr.
  • BBQuality SPG rub
    2 el.
  • Zilveruitjes
    1 pot
  • Zuurdesem brood
  • Rookchunk olij
    1 st.
  • Knoflook
    1 bol
  • Platte peterselie
    40 gr.
  • Oregano takjes
    10 gr.
  • Tijm takjes
    5 gr.
  • Kleine ui
    1 st.
  • Rode peper
    1 st.
  • Olie van de gekonfijte knoflook
    40 ml.
  • Whisky azijn
    3 el.
  • Gekonfijte knoflook
    2 teentjes
  • Mosterdpoeder
    1 tl.
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Print dit recept