Cajun krokodil burger recept
Inleiding
Krokodil: een minder bekend stukje vlees, maar juist leuk om daar mee aan de gang te gaan. Dit keer maken we een burger van krokodillenvlees met cajun smaken. Lees hier mijn cajun krokodil burger recept.
Ingrediënten
Krokodil
- 500 gram krokodillenhaas
- 400 gram mergpijpjes of 75 gram bone marrow melt
- 70 gram maïs
- 15 gram peterselie
- 5 eetlepels paneermeel
- 1 rode ui
- 1 ei
- 1 eetlepel American cajun rub
- 2 theelepels vissaus
- 1 theelepel tabasco
Cajun burgersaus
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 15 gram peterselie
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels American cajun rub
- 2 theelepels tabasco
- 2 theelepels vissaus
Burgers
- 5 hamburgerbroodjes (zie recept)
- 2 puntpaprika's
- 1 maïskolf
- 1 rode ui
- bladsla
Benodigdheden
Pak dit er ook bij...
- Barbecue met mogelijkheid tot direct
- Skillet
- Spatel
- Lepel
- Gehaktmolen of keukenmachine
- Thermometer
- Snijplank
- Mes
BBQ voorbereiden
Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte en breng hem naar de 220 graden Celsius om het direct te grillen.
Krokodil bereiden
Snijden & mengen maar
Druk de merg uit de mergpijpjes en hak dit fijn met een mes of hak alleen de bone marrow melt fijn. Snijd vervolgens de krokodil in kleine blokjes en snipper de rode ui. Haal de krokodil, maïs en rode ui door de gehaktmolen of hak ze in de keukenmachine. Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar en kneed dit tot een stevig deeg.
Bak daarna een klein beetje om te kijken of de smaak goed is. Voeg eventueel wat extra kruiden of zout en peper toe.
Grill die krokodil!
Vorm ze nu in 5 burgers en laat minimaal een paar uur opstijven in de koelkast. Grill de burgers daarna direct boven de kolen tot een kern van 72 graden Celsius.
Door met de Cajun burgersaus
Snipper de kleine rode ui en hak de knoflook en peterselie. Fruit nu in een pannetje de rode ui en knoflook aan tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree, rub, vissaus en tabasco toe en bak dit nog even kort aan. Meng dit mengsel nu met de mayonaise en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Last but not least: de burgers
Snij de paprika door de midden en haal de zaadjes eruit. Grill nu de maïskolf en paprika tot deze mooi gekleurd zijn en haal ze van de barbecue. Snijd vervolgens de maïskorrels van de maiskolf en snij de rode ui en paprika in halve ringen. Maak de burger broodjes open en grill deze even kort voor mooie grill strepen. Was ook de bladsla.
Serveren
Nu gaan we naar de laatste stap: de burger opbouwen. Begin met het onderste gedeelte van het broodje, smeer hier wat saus overheen. Leg nu de bladsla op het broodje en leg hier de burger daar weer bovenop. Nu mogen de punt paprika en de mais op de broodjes en dan het bovenste broodje erop. Eet smakelijk!!
Bekijk hier deze superleuke video van het recept!
Maak je mijn cajun krokodil burger recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story