Angus picanha brisket style recept

Angus picanha brisket style recept | Kenneth | BBQuality

Inleiding

Angus picanha brisket style recept! Nu denk je bij picanha niet meteen aan een langzame bereiding op lage temperatuur, waarbij de angus picanha helemaal gaar wordt. Over het algemeen wordt de picanha in steaks gesneden en gegrild, of in zijn geheel gegaard en vervolgens nog even kort en heet gegrild. De bereiding als brisket resulteert in een mooi zachte, smaakvolle picanha die ik serveerde met gestoofde uien en BBQ-saus op een ciabatta broodje. Vandaar de naam Angus picanha brisket style!

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding

Picanha voorbereiden:

Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding met een dome-temperatuur van 120/130 graden Celsius. Haal de Angus picanha uit de verpakking en dep deze met wat keukenpapier droog. Verwijder eventuele vliezen/silver skin aan de vleeskant. Snij de vetkant van de Angus picanha kruislings in, let op dat je alleen in het vet snijd en niet in het vlees.

Doe een flinke scheut Bacardi in een bakje. Vul de vlees injectiespuit met de rum. Spuit om de 1 centimeter wat van de rum in de picanha. Bestrooi de picanha vervolgens met de Naked Gun Powder en zorg er voor dat alle kanten goed gekruid zijn.

Ui snijden:

Snij de witte ui doormidden en verwijder de schil. Snij de ui vervolgens in halve ringen en doe deze in een bakje tot gebruik.

Bereiding

Picanha garen:

Plaats de gekruide Angus picanha op de BBQ en steek de kernthermometer in het midden van de picanha. Stel de kerntemperatuur in op 80 graden. Voeg indien gewenst wat rookhout toe, bijvoorbeeld hickory of steeneik. Zet ook direct een gietijzeren steelpan op de BBQ, zodat deze goed kan opwarmen.


Picanha inpakken:

Wanneer de picanha een kerntemperatuur van 80 graden heeft bereikt, is het tijd om deze in te pakken. Leg een stuk aluminiumfolie of butcher paper klaar en plaats hier de picanha op. Voeg eventueel nog een extra scheutje rum toe en vouw de folie of het butcher paper zo strak mogelijk dicht. Steek de kernthermometer weer in het midden van het vlees. Laat de picanha verder garen tot een kerntemperatuur van 92 graden.

Uien stoven:

Doe de gesneden ui in de gietijzeren pan en voeg een scheutje rum en BBQuality SPG rub toe. Roer goed door en laat de uien stoven tot ze zacht en glazig zijn. Haal de pan van de BBQ zodra de uien zacht zijn. Let op, gebruik hierbij wel een hittebestendige handschoen!

Picanha controleren en brood afbakken:

Als de picanha een kerntemperatuur van 92 graden heeft bereikt, controleer dan met een temperatuurmeter of de picanha "probe tender" is. Dit betekent dat de thermometer in het vlees gaat zonder al te veel weerstand, vergelijkbaar met het prikken in zachte boter. Als er nog te veel weerstand is, pak dan de picanha opnieuw in en controleer na ongeveer 10 minuten opnieuw. Blijf controleren totdat de picanha probe tender is.

Haal de picanha van de BBQ, maak de butcher paper open en laat de picanha ongeveer 5 minuten uitwasemen. Wikkel de picanha vervolgens weer in en wikkel er een handdoek omheen. Laat de picanha nu 30 tot 45 minuten rusten. Bak ondertussen het brood af volgens de instructies op de verpakking. Het brood kan eventueel ook op de BBQ worden afgebakken, omdat deze toch al warm is.

Verwarm de gestoofde uien opnieuw en voeg hier een handje geraspte kaas aan toe. Roer de uien en kaas goed door. Haal de picanha uit de folie en snij deze haaks op de draad in dunne plakken.

Serveren maar!

Snijd het ciabatta brood open en besmeer het brood royaal met de BBQuality Original BBQ-saus. Verdeel de gestoofde uien met kaas gelijkmatig over de broden. Leg nu de plakken picanha op de uien en bestrooi het geheel met de gesneden lente-ui. en zo serveer je de perfecte Angus picanha in brisket style.

Eet smakelijk!

Dit recept met bewegende beelden? Kijk dan dit filmpje op BBQuality-TV!

Heb je mijn Angus picanha brisket style recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.