• Recept
 • Ingredienten
 • Bestellen

Angus Ribeye recept met blauwschimmelkaas

Angus Ribeye recept met blauwschimmelkaas | BBQuality

Wederom bedanken we Mac’s Barbecue pit voor dit eenvoudige maar erg lekkere Angus ribeye recept.

Angus Ribeye recept met blauwschimmelkaas

De Angus Ribeye die we voor dit recept gaan gebruiken is een mooi stuk vlees van het Angus rund. De ribeye komt uit het hart van de riblappen. De naam ribeye komt van het vet wat zich in het midden van het vlees bevindt en op een “oog” lijkt. De ribeye is heerlijk mals, door het aanwezige vet (wat mooi meesmelt tijdens de bereiding) erg smaakvol en uitermate geschikt om op de barbecue te bereiden. Een lekkere kruidenboter combineert altijd prima met een mooi stuk rood vlees. Wij hebben voor de blauwschimmelkaasvariant gekozen. Het recept zoals hier beschreven is geschikt voor 2 personen.

Tip: Haal ongeveer een uur voordat je met dit recept gaat beginnen de Angus Ribeyes uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

Bereidingswijze blauwschimmelkaas

Omdat het bereiden van de blauwschimmelkaas het meeste werk is beginnen we hiermee. Maak de twee sjalotjes schoon en snij deze in de lengte één keer doormidden. Nadat je de  sjalotjes doormidden hebt gesneden maak je er dunne schijfjes van en leg deze daarna apart. Snij de blaadjes tijm, nadat je deze van de takjes hebt afgehaald, mooi fijn. Als je twee theelepels gesneden hebt dan is dat voldoende. Pak er nu een kleine koekenpan bij (als je het op de barbecue wil doen pak je je skillet) en doe hier twee eetlepels van de ongezouten roomboter in. Smelt de boter op matig vuur. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de sjalotjes toe. Bak de sjalotjes op laag vuur mooi bruin en kijk uit dat ze niet verbranden. Zodra de sjalotjes bijna klaar zijn doen we de tijm erbij.  De tijm bak je ongeveer een veertig seconden met de sjalotjes en de boter mee. Hierna kan de koekenpan van het vuur en laat je het geheel goed afkoelen.

De boter

Terwijl de sjalotjes op het vuur staan kunnen we de  blauwschimmelkaas en de overgebleven boter gaan mengen. Pak de overgebleven boter en doe dit in een schaal. Neem nu drie eetlepels van de blauwschimmelkaas en voeg deze bij de boter. Doe er nu naar smaak grof zeezout en versgemalen peper bij. Nadat je alles goed door elkaar gemengd hebt ga je proeven. Je kunt nu aan de hand van het proeven bepalen of er nog wat blauwschimmelkaas, zout of peper aan toegevoegd moet worden.

Vergeet niet tijdens het mengen van de boter, de sjalotjes in de gaten te houden en er af en toe een keer door heen te roeren. Pak de afgekoelde sjalotjes en roer deze door het boter/blauwschimmelkaas.  Wanneer je dit goed door elkaar geroerd hebt leg je het op een stukje bakpapier. Wikkel het bakpapier nu strak om het mengsel en draai de uiteinden aan. Je maakt er als het ware een soort toffee van. Leg de “toffee” nu voor minimaal een half uur in de koelkast of vriezer om het op te laten stijven. Nu is het tijd om de barbecue aan te steken!

Bereidingswijze Angus Ribeye

We gaan de barbecue voorbereiden om direct te grillen. Direct wil dus zeggen, direct voor boven het vuur. Zorg dat de temperatuur aan de binnenkant van je barbecue +200ºC is. Smeer de ribeyes een klein beetje in met de olie en strooi er wat grof zeezout op. De ribeyes hebben niet meer nodig dan alleen wat grof zeezout, omdat ze van zichzelf al een heerlijke smaak hebben. We gaan de ribeyes nu grillen tot een kerntemperatuur van 50ºC – 54ºC. Het vlees is dan mooi rosé van binnen. De tijd hoe lang je de ribeye op het rooster laat liggen is afhankelijk van de temperatuur in je barbecue en de dikte van de ribeyes. Wij raden dan ook aan om een kerntemperatuurmeter te gebruiken. Om een mooi grillpatroon te krijgen hebben we na anderhalve minuut de ribeyes een kwartslag gedraaid, weer anderhalve minuut op het rooster,vervolgens omgedraaid en hetzelfde gedaan. Nu haal je de ribeyes van de barbecue, pak ze in de aluminiumfolie en laat ze nog een aantal minuten rusten. Let op, de kerntemperatuur van de ribeyes zal nu nog wat stijgen. Je kunt dit perfect meten met de kerntemperatuurmeter.

Haal nu de “toffee” uit de koelkast of vriezer en snij hier dunne plakjes van. Leg deze op de ribeyes en je gerecht is klaar! Wij hebben er nog wat brood bij afgebakken op de barbecue om het geheel af te maken. Eet smakelijk!

comments comments


 • Angus Ribeye
 • Angus ribeye
  2 stuks à 250 gram
 • Olijfolie
  1 eetlepel
 • Grof zeezout
  naar smaak

 • Blauwschimmelkaas
 • Ongezouten roomboter
  1 pakje van 250 gram
 • Sjalot
  2 stuks
 • Tijm (fijn gesneden)
  2 theelepels
 • Zachte blauwschimmelkaas
  3 eetlepels
 • Grof zeezout
  naar smaak
 • Vers gemalen peper
  naar smaak
 • Bakpapier
  1 velletje
Print dit recept