Bacon wrapped spareribs recept

Bacon wrapped spareribs buikribben recept | BBQuality

Inleiding:

Langzaam gegaarde spareribs van de BBQ is altijd een goed idee! En zoals vaak gezegd word: everything is better with bacon. Waarom niet de langzaam gegaarde spareribs inpakken met bacon? Dit is een match made in heaven! Dit bacon wrapped spareribs recept maken we af met gehakte hazelnoot en knabbelspek.

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Voorbereiding:

Vlies verwijderen

Begin met het verwijderen van het vlies wat aan de binnenkant van de sparerib zit. Dit doe je het makkelijkste door met het handvat van bijvoorbeeld een theelepel onder het vlies te gaan en dit iets omhoog te trekken, zodat je er met je vinger onder kan. Trek nu het vlies van de ribben. Het vlies gooi je weg.

Spareribs kruiden

Bestrooi nu de sparerib met de BBQuality Pork Rub en druk de rub goed aan. Kruid de voor en achterkant van de sparerib.

BBQ aansteken

Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding met een dome-temperatuur van 100/110 graden Celsius. Leg ook vast je rooksnippers klaar, zodat je deze bij je brandende houtskool kan doen zodra de BBQ op temperatuur is.

Bereiding:

3 uur roken en garen

Zodra de BBQ op temperatuur is leg je de rooksnippers in de brandende houtskool. Maak de BBQ gelijk weer gereed voor de indirecte bereiding. Leg de sparerib op het rooster met de vleeskant naar boven. Rook en gaar de sparerib nu 3 uur.

2 uur garen in butcher paper

Na 3 uur roken haal je de sparerib van de BBQ. Leg een vel butcher paper klaar en doe hier wat honing op. Leg de sparerib met de vleeskant op de honing en vouw het butcher paper strak dicht.

Leg de ingepakte sparerib met de vleeskant naar beneden terug op de BBQ. Gaar de sparerib nu 2 uur in het butcher paper.

Laatste uurtje

Haal na 2 uur de sparerib uit het butcher paper en leg hem op een snijplank. Snij de ribben nu los door tussen alle botjes door te snijden. Wikkel nu om elke rib een plakje bacon. Leg de ribbetjes terug op de BBQ en besmeer ze na 15 minuten voor de eerste keer met the BBQuality Original BBQ-saus.

Hak ondertussen de hazelnoot en knabbelspek in kleine stukjes.

Na nog eens 15 minuten besmeer je de ribbetjes nog eens met de BBQ-saus. Haal de ribbetjes na 1 uur van de BBQ en besmeer ze nog 1 keer met de BBQ-saus.

Serveren:

Leg de ribbetjes op een grote plank en bestrooi ze met wat hazelnoot en knabbelspek.

Eet smakelijk!

Maak je mijn bacon wrapped spareribs recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.