BAD ASS iberico buik secreto cheese sandwich recept

BAD ASS iberico buik secreto cheese sandwich recept | BBQuality

BAD ASS iberico buik secreto cheese sandwich recept

Een heerlijke najaars/winterlunch! In dit Iberico buik secreto recept is de uienkruier gevuld met gebakken kastanjechampignons, ui en paprika die met Mother of all rub op smaak gebracht is. Daarop dungesneden Iberico pork belly secreto die we van te voren krokant gebakken hebben. Wat een sandwich!!!!

Iberico buik secreto, in het Spaans wordt het ook wel Iberico secreto secundo genoemd. Het tweede geheim van het Iberico varken. Het stukje vlees is zoals je ziet enorm gemarmerd. De enorme hoeveelheid vet is het meest spectaculaire van een Iberico varken. Dit vet geeft een fantastische smaakbeleving!

Ingrediënten:

  • 400-500 gram Iberico buik secreto
  • Sausguru Mother of all rub
  • chilisaus
  • kaas/uienstok of uienkruier(mooie grote)
  • 200 gram kastanjechampignons in plakken
  • 1 stuk rode ui in dunne ringen
  • 1 stuk rode punt paprika in ringen
  • 1 stuk lente ui in dunne ringen
  • 4 plakken cheddarkaas
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 1 stuk rode punt paprika in ringen
  • 1 stuk lente ui in dunne ringen
  • 4 plakken cheddarkaas
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Voorbereiding:

In de voorbereiding is het alleen maar het het snijden van de groenten. De rode ui en rode puntpaprika in dunne ringen en de kastanjechampignons in plakken.

Maal wat zeezout over de buik secreto.

Steek de BBQ aan en zet een skillet op het rooster om deze heet te laten worden.

Bereiding:

Als de skillet heet is bakken we in een scheut olijfolie als eerste de groenten gaar en strooien we er wat rub overheen om het op smaak te brengen.

Bak in de tussentijd de uienkruier of kaas/uienstok volgens de verpakking af in de oven.

Pak vervolgens een passende skillet voor de Iberico buik secreto. Zet de skillet boven direct vuur. Het is belangrijk om de skillet loei heet te laten worden. Leg de buik secreto erin en bak deze mooi bruin en krokant. Gaar deze tot 59° Celsius in de kern. Haal de Iberico buik secreto eruit en laat deze rusten. Bouw ondertussen de BBQ om voor een indirect bereiding. Hou een dome-temperatuur aan van 180°Celsius. Snij de buik secreto in dunne plakken.

Snijd de uienkruier open en beleg deze eerst met de groente. Leg er vervolgens het vlees op. Daarna de cheddarkaas en leg als de cheddar er bovenop ligt de belegde uienkruier op het rooster. Leg ook de bovenkant van de uienkruier op het rooster om de onderkant hiervan te roosteren.

Als de kaas mooi gesmolten is strooien we er wat gesneden lente-ui overheen en spuiten er als laatste wat chilisaus op.

Smakelijk eten !!!

BAD ASS iberico secreto cheese sandwich recept! Maak je dit recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.