Black tiger garnalen gevuld met chimichurri recept

Black tiger garnalen gevuld met chimichurri recept | Garnalen met kop en staart gepeld 6/8 | BBQuality

Inleiding

Black tiger garnalen gevuld met chimichurri recept. We gaan werken met prachtige grote garnalen met lekker veel vlees in de staart. We gaan hier iets heerlijks mee maken. We gaan ze bereiden op de barbecue en brengen ze op smaak met een smaakvolle chimichurri.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Voor erbij

  • 1 stokbrood
  • 300 gram trostomaatjes
  • 1 limoen in partjes

Benodigdheden

Bereiden van de black tiger garnalen

Chimichurri maken

We starten met de chimichurri! Dus: hakken van de platte peterselie, hakken van de knoflooktenen, het snijden van 1/4 rode peper in ringen en het raspen van een halve limoen. Doe dit een vijzel, zodat je de de smaken extra goed kan mengen. Voeg na het mengen de gesnipperde rode ui en de olijfolie erbij. Breng het als laatste op smaak met gerookt zeezout.

Black tiger garnalen klaarmaken voor BBQ

Leg de garnalen op de rug en knip met een schaar de schaal door. Snijd vervolgens het vlees in, zodat je de staart een beetje kunt openvouwen. Verwijder het darmkanaal en leg ze terug in de koelkast.

BBQ aan & gaan!

Maak de barbecue klaar voor indirect garen tot een dome-temperatuur van 175 graden Celsius. Plaats de black tiger garnalen op het rooster. Gaar ze tot een kerntemperatuur van 58 graden Celsius. Halverwege mogen de garnalen gevuld worden met de chimichurri.

Leg ondertussen ook het stokboord op de barbecue, tot de plakken een mooie goudbruine kleur hebben.

Serveren

Tijd om het gerecht af te maken!

Plaats de black tiger garnalen op een serveerplank en leg het geroosterd brood en de tomatensalsa met limoenpartjes erbij. En nu genieten maar!!

Bekijk een uitgebreide video van dit heerlijke recept !

Maak je mijn black tiger garnalen gevuld met chimichurri recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.