Buikspek umami spiesjes recept

Buikspek umami spiesjes recept | BBQuality

Inleiding

Umami staat voor heerlijkheid in het japans en is tegenwoordig één van de vijf basissmaken.

Umami zorgt voor meer speekselafscheiding en versterkt de zoute en de zoete smaak.

Voor dit gerecht garen we het buikspek met zwoerd eerst low en slow op de kamado om hem alvast voor te garen. Daarna lakken we de spiesjes af met bangkok grill saus van Saus.Guru. Deze is speciaal met Rijnzicht ontwikkeld voor het gebruik op een konro grillgerecht. Door het zoutgehalte van het buikspek en de suikers in de saus in samenwerking met het zeewier wat we gebruiken zul je een flinke umami bom op een stokje toveren. Lees hier mijn buikspek umami spiesjes recept.

Ingrediëntenlijst

  • sap van 1 limoen
  • 1 flesje Bangkok grill van Saus.guru (of ketjap manis)
  • lange satéprikkers

Bereidingswijze

Snij het zwoerd van het buikspek in een geruit patroon. Snij tot aan het vlees zodat de warmte goed tussen het vet kan komen.

Leg het buikspek op een voorverwarmde BBQ met heat-deflector zodat je deze indirect kunt voorgaren. Gaar de buikspek tot een kerntemperatuur van 75 graden Celsius.

In de tussentijd bereid je alvast de volgende zaken voor. Snij de nori in kleine stukjes of reepjes zodat deze straks op de spiesjes passen.

Leg de overige ingrediënten klaar.

Wanneer de kerntemperatuur behaald is haal je het buikspek van de BBQ af. Verhoog nu de temperatuur van de BBQ naar 180 graden. Haal ook de heat deflector weg.

Snij de de buikspek in blokjes en rijg deze aan een spiesje.

Bestrijk de spiesjes met de bangkok grill saus(of ketjap manis) en leg deze op het rooster en grill deze af.

Je kunt ervoor kiezen de spiesjes tijdens het draaien nog een keer in te smeren met saus.



Serveren

Wanneer de spiesjes gaar zijn bestrooi je ze met de overige ingrediënten en knijp je de limoen leeg over de spiesjes.

Eet smakelijk!

Maak je mijn buikspek umami spiesjes recept en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.