Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

Canadian flat iron cutting board sauce recept

Heritage Angus flat iron cutting board sauce recept | BBQuality

Inleiding

Een prachtige gesplitste sucade oftewel de flat iron steak van Heritage Angus. De kruidendressing maak je op een snijplank met groef.
De flat iron grill je op de kamado BBQ en daarna laat je deze rusten op de snijplank met kruidendressing. De kruiden worden warm en gaan de heerlijke smaak en geur afgeven. Je snijdt het vlees gewoon op de kruidendressing, want die ligt op de snijplank en laat de vleessappen lopen er doorheen lopen. Je ziet en ruikt al wat voor feest het wordt op de plank. Dit Canadian flat iron cutting board sauce recept is echt fantastisch.

Even met een vleestang het vlees goed door de saus halen. Niks gaat verloren, want daarna dip je de saus met het brood lekker op. Wat een heerlijk stuk vlees!

Ingrediënten

Ingrediënten Cutting board sauce:

  • Oregano blaadjes van 2 takjes
  • 1 bos peterselie (pot)
  • 1 sjalot-uitje in fijne ringen
  • 1 eetlepel gesneden jalapeño pepers uit pot
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 limoen geperst
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 0,5 eetlepel Maldon sea salt flakes

  • Eventueel afgebakken stokbrood erbij

Benodigheden:

  • BBQ bij voorkeur met deksel
  • Gietijzeren rooster
  • Snijplank met groef rondom

Bereiding:

De kolen in de BBQ kan je alvast aansteken, we gaan de flat iron direct boven de kolen garen.

Als je een flat iron hebt met een wat dikker deel op het eind, kun je ervoor kiezen om de flat iron te halveren en het dikke deel wat eerder erop te leggen voor een gelijke garing.

Cutting board sauce

Letterlijk, je maakt de saus op de snijplank en mengt deze later met het vlees.

Je hakt en snijdt alle ingrediënten op een snijplank met rondom een groef. Deze groef is belangrijk, omdat je de saus op de snijplank laat en zo voorkom je dat niet al het vocht over de tafel loopt.

Laat de gehakte en gesneden ingrediënten in het midden liggen en voeg er de sea salt flakes, limoensap en olijfolie aan toe. Meng het goed door elkaar en maak een bedje waar je de flat iron na het grillen op laat rusten.

Tijd om te grillen:

Heritage Angus flat iron

Grill de flat iron naar de gewenste garing en leg deze vervolgens op de kruidendressing op de snijplank. Leg een stukje aluminiumfolie luchtig erboven op en laat het 5 minuten rusten. Snijd vervolgens de flat iron in dunne plakken en meng deze met een vleestang direct door de kruidendressing. Eventueel na zouten met de sea salt flakes.

Serveer direct en smakelijk eten!!!

Canadian flat iron cutting board sauce recept! Maak je dit recept en plaats je dit op Instagram? Tag @dirks_smoke_and_grills en ik plaats je gerecht in mijn story van Dirk’s Smoke&Grills.

comments comments

Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 00:10u
Bereidingstijd 00:20u
Aantal personen 4-5 personen
  • Heritage angus flat iron
    800-1000 gr
  • Oregano vers
    2 takjes
  • Peterselie
    1 pot of flinke bos
  • Sjalot ui middelgroot
    1 stuk
  • Jalapenos pepers (uit pot met vocht)
    1 eetlepel
  • Maldon sea salt flakes
    0,5 eetlepel
  • Limoen
    0,5 stuk
  • Olijfolie
    5 eetlepels
  • Knoflook
    1 teen
Print dit recept