Carpaccio Italiano

Voorgerecht runder carpaccio | BBQuality

Carpaccio

Misschien wel het meest gegeten voorgerecht van Nederland. Carpaccio. Ga met een groep vrienden eten en dan zal er altijd wel iemand carpaccio bestellen. En ook als lunchgerecht op een broodje zie je hem bij de meeste lunchcafe's op de kaart staan.

Terecht ook want het is gewoon ontzettend lekker. En met dit recept en onze carpaccio kan jij ook jouw gasten verblijden met een eigengemaakte ambachtelijke carpaccio.

Pesto

Aan de slag nu.

We beginnen dit recept met het maken van de pesto. Het lekkerste is als deze even heeft gestaan dus mocht je tijd hebben begin hiermee. Zelfs een dag van te voren is geen probleem.

Pluk de verse basilicumblaadjes (30 gram) van je basilicumplant en stop ze in je keukenmachine. Voeg dan de pijnboompitjes, de parmezaanse kaas (25 gram geraspt) toe en het teentje knoflook en hak ze samen fijn.

Als alles fijn is voeg je langzaam steeds een beetje meer olijfolie toe totdat je de juiste dikte naar je zin hebt. Zodra je pesto klaar is breng je hem op smaak met peper en zout.

Spekjes en pijnboompitten bakken

Als je pesto klaar is, dek je hem af en zet je hem weg in de koelkast. Dan kunnen we het gerookt ontbijtspek gaan bakken en de pijnboompitjes. Je kunt het gerookt spek bakken in een koekenpan of in de oven op bakpapier op 200°.

De pijnboompitjes in een koekenpan, goudbruin roosteren.

Het is het lekkerste als er altijd iets krokants bij je carpaccio zit. Dat eet net wat lekkerder.

Zijn de spekjes en de pijnboompitjes gebakken en een beetje afgekoeld kan je het bord al gaan opmaken.

Bord opmaken

Dan is het al tijd om je bord op te gaan maken. Het is het makkelijkste als je de carpaccio een uur vantevoren uit je diepvries legt. Hij is vrij dun dus zo ontdooit.

Leg je carpaccio op een bord. Leg in het midden de rucolasla en besprenkel met wat balsamicodressing. Voeg dan de krokantjes toe in de vorm van gebroken spekjes en pijnboompitten. Vervolgens schaaf of rasp je nog wat Parmezaanse kaas erover.

Maal wat verse peper over de carpaccio.

Tot slot druppel je je verse pesto over het geheel en je klassieke carpaccio Italiano is een feit!


Eet smakelijk!!!