Cherry Mania Spareribs recept

Cherry Mania Spareribs recept | BBQuality

Inleiding

Voor de spareribs ben ik dit keer gegaan voor mijn favoriete fruitsoort: kersen! Laten die nu ook net in het seizoen zitten, terwijl dit recept uitgetypt wordt. Maar no worries - je kunt dit recept ook hartje winter maken, want er komen geen verse kersen aan te pas.

Kersen hebben van zichzelf een heerlijke zoete smaak die hand in hand gaat met varkensvlees. Dus dit is een makkelijk cherry mania spareribs recept dat eigenlijk nooit teleurstelt.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding

Begin met het verwijderen van het vlies van de ribben aan de achterkant. Voorzie ze van de Cherry Bomb Rub en laat dit minimaal 15 minuten intrekken. Doe je appelsap in een plantenspuit met een half blikje Coca Cola Cherry (de andere helft heb je later nog nodig, dus niet opdrinken of weggooien!).

Ready voor de perfecte spareribs?

BBQ voorbereiden

Start je BBQ, smoker of grill op en verhit ‘m op tot een dome-temperatuur van 120 graden Celsius. Als de BBQof smoker op temperatuur is, plaats dan 2 handjes kersen rooksnippers op de gloeiende kolen. Vervolgens leg je het vlees op indirecte hitte op de BBQ met de vleeskant naar boven. Gebruik je net als mij een Traeger grill? Gebruik dan de Cherry houtpellets.

Grillen & aan tafel!

Prik je vleesthermometer in het dikste gedeelte van de ribben en blijf ze om het uur insprayen met je appelsap & kersencola mengsel.

Na 2,5 uur pak je de ribben in in aluminiumfolie en giet je er wat Coca Cola Cherry overheen (niet teveel!). Zo blijf je de ribben doorgaren tot ze een kerntemperatuur van 95 graden Celsius hebben bereikt.

Bekijk hier de website van Grilltimster.

Wanneer je de gewenste kerntemperatuur hebt bereikt, haal je de ribben uit de aluminiumfolie en voorzie je ze van de BBQuality cherry barbecuesaus. Leg ze daarna nog voor 30 - 60 minuten terug op de grill en daarna kun je heerlijk gaan genieten van je Cherry Mania Ribs!

Let op - houd je BBQ op een constante temperatuur - vooral bij de laatste fase, want je wil niet dat de suikers van de barbecuesaus gaan verbranden! So keep them in the holes.

Enjoy!

Zie jij liever een video van de overheerlijke recept? Je vindt 'm via onze BBQualityTV!

Heb je mijn Cherry Mania spareribs recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.