Dry aged ribeye recept

Dry aged ribeye recept | BBQuality

Inleiding

Een simpel, maar heerlijk dry aged ribeye recept! Deze ribeye is gerijpt in een speciaal ontwikkelde Salt Moss-kamer. Deze kamer is voorzien van zeewierzoutstenen en deze zorgen voor een speciale smaak. Namelijk de smaak van de Ierse zee. Salt Moss Aging is de naam van de unieke methode - hoe de firma Kettyle het vlees laat rijpen. Deze methode zorgt ervoor dat het vlees een afgeronde en uitgebalanceerde smaak krijgt. Deze manier van het creëren van deze diepgaande smaak kan door geen enkele andere manier worden geëvenaard. Het vlees laat zich na het rijpen makkelijk karamelliseren op de barbecue of in de pan. Hierdoor krijgt het een zoete, nootachtige smaak. 

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 4 stuks (Dry aged) ribeyes van 220 gram
  • 20 groene asperges
  • 15 cherrytomaten
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 15 gram eetbare bloemen (zoals viooltjes, goudsbloemen, of andere eetbare bloemen naar keuze)
  • Gerookt zeezout / peper

Benodigdheden

Voorbereiding

Haal de ribeye uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen, terwijl je de voorbereidingen treft. Bereid de kamado of BBQ voor op directe hitte met een dome-temperatuur van ongeveer 250-300 graden Celsius.

Ondertussen...

Terwijl de kamado opwarmt, ga je de knoflookboter voorbereiden. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de boter. Hak nu de eetbare bloemen fijn. Meng alles door de boter in een meng kom.

Snijd de uiteinden van de groene asperges af en bestrijk ze lichtjes met olie. Breng op smaak met zout en peper.

Plaats de cherrytomaten in het aluminiumbakje en besprenkel met een beetje olie, zout en peper.

En doooor!

Grillen

Wanneer de kamado op temperatuur is, plaats je de ribeye op het rooster. Grill ieder stuk ongeveer 2-3 minuten per kant voor een mooie grillmarkering. Als de ribeye een kerntemperatuur van 52 graden Celsius heeft bereikt, dan is deze klaar. Leg 'm daarna apart op een snijplank.

Plaats de groene asperges en het bakje met cherrytomaten op het rooster. Sluit het deksel en laat alles samen nog ongeveer 5-7 minuten grillen tot de asperges zacht zijn en de tomaten beginnen te poffen.

Snijd de ribeye in plakken van de gewenste dikte.

Serveren

Leg tot slot de plakjes ribeye op borden en de gegrilde groene asperges en gepofte cherrytomaten ernaast. Schep een lepel van de bloemen knoflookboter over het vlees en serveer de rest in een schaaltje op tafel. Lekker met friet als bijgerecht.

Garneer de borden met extra eetbare bloemen voor een prachtige presentatie.

Geniet van je heerlijke dry aged ribeye met groene asperges, gepofte cherrytomaten en eetbare bloemen knoflookboter!

Wil je een video zien van dit overheerlijke recept? Bekijk onze BBQuality-TV!

Heb je mijn dry aged ribeye recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story!