• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Fruity beef wrap recept

Fruity beef wrap recept | BBQuality

Fruity beef wrap recept

Nu de dagen weer korter en kouder worden is dit gerecht precies het tegenover gestelde. “Low and slow” is belangrijk in dit recept. Het zuur van de sinaasappel en limoen breekt de eiwitten van de ossenhaaspuntjes rustig af en daardoor wordt het vlees nog malser.

Gooi daar dan een subtiele berg kruiden en specerijen tegenaan en je hebt een heerlijke vulling voor een lekkere wrap.

Ingrediëntenlijst:

  • 2 stuks Libanese wraps
  • 12 gram verse peterselie
  • 1 x witte ui
  • 10 gram groene jalapeños
  • Knoflooksaus naar smaak

Attributen:

  • Mini Dutch Oven (of kleine gietijzeren pan met deksel)
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Rasp
  • Bekken (schaal)
  • BBQ 

Voorbereiding:

Stook de BBQ op tot een dome temperatuur van 140 graden Celsius en zet de Dutch Oven alvast in de BBQ, zodat ook deze alvast warm kan worden.

Rasp de schil van de sinaasappel en de limoen voordat je deze snijdt of uitperst. Doe de rasp in de bekken. Pers nu de limoen leeg in de bekken en snij vervolgens het vruchtvlees uit de sinaasappel en voeg deze samen met de ossenhaaspuntjes toe aan de bekken. Snij het knoflookteentje fijn en doe deze er ook bij. Als laatste doe je er 10 gram Mother of all rubs bij. Meng al deze ingrediënten goed door elkaar.

Als je alles goed door elkaar gemengd hebt doe je het mengsel in de Dutch Oven en sluit je de deksel.

Bereiding

Je kunt dit fruity beef wrap recept direct of indirect bereiden. Dus de keuze is aan jou.

Kooktip: Bij een directe bereiding moet je er vaker doorheen roeren om aanbranding te voorkomen.

Snij de peterselie grof en de witte ui in fijne blokjes. De groene jalapeño pepers snij je ook grof. Doe dit in een bakje en roer dit goed door elkaar. Zet even weg totdat je de wraps gaat vullen.

Als de ossenhaaspuntjes bijna klaar zijn, hou een kerntemperatuur van 50 graden Celsius aan, dan leg je de wraps ook even in de BBQ om op te warmen.

Haal de wraps uit de BBQ en bestrijk ze met de knoflooksaus. Haal de vulling uit de Dutch Oven en leg deze in de wrap. Bestrooi als laatse met de ui, peterselie en jalapeño pepers. Sluit vervolgens de warp.

Serveer direct. Smakelijk eten!

Maak je mijn fruity beef wrap recept en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.

comments comments

Keuken Libanees
Voorbereidingstijd 00:10
Bereidingstijd 00:50
Aantal personen 1 á 2 personen
  • Ossenhaaspuntjes
    250 gram
  • Sinaasappel
    1/2
  • Limoen
    1
  • Knoflook
    1 teentje
  • Mother of all rubs
    10 gram
  • Libanese wraps
    2
  • Verse peterselie
    12 gram
  • Witte ui
    1
  • Groene jalapeños
    10 gram
  • Knoflooksaus
    naar smaak
Print dit recept