Gerookte Côte de Boeuf recept

Gerookte Côte de Boeuf recept | Martijn | BBQuality 2024

Inleiding

Gerookte Côte de Boeuf recept. Door het vlees eerst te roken met behulp van rookchunks ontwikkel je een subtiele rooksmaak. Deze manier van bereiden geeft dit fantastische pronkstuk nog net wat extra's. Serveer de gerookte Côte de Boeuf met je favoriete bijgerechten en eventueel een sausje om de perfecte maaltijd te creëren die gegarandeerd indruk zal maken op iedereen aan tafel.

Benodigdheden:

Voorbereiding

Haal het vlees ruim van tevoren uit de koeling, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Smeer een laagje olie op het vlees en strooi je favoriete rub er overheen.

Maak de BBQ klaar om te gaan roken. Dit doe je door indirect te garen met een dome-temperatuur van 180 graden Celsius. We willen “kort” en "flink" wat rook creëren.

Aan de slag!

Als de BBQ op temperatuur voeg je rooksnippers toe en plaats je het vlees op het rooster van de BBQ. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius.

Haal het vlees van de BBQ en schakel over naar direct grillen met een dome-temperatuur van 250 graden Celsius. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is, grill je het vlees verder tot een kerntemperatuur van 53/55 graden Celsius. Laat het vlees vervolgens nog 10 tot 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveren

Snijd dunne plakjes en serveer de gerookte Côte de Boeuf recept met je favoriete bijgerecht een eventueel een smakelijk sausje.

Eet smakelijk!

Dit heerlijk recept in beeld? Bekijk het korte filmpje op BBQuality-TV!

Maak je mijn gerookte Côte de Boeuf recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @urban_barbecue en ik plaats je gerecht in mijn story!