Italiaanse runderstoof met sucade en guanciale recept

Italiaans runderstoof recept met sucade en guanciale | BBQuality

Inleiding

Dit Italiaanse runderstoof met sucade en guanciale recept is een mooie stoof met Italiaanse smaken. Lekker met wat druilerig weer en heerlijk sterk van smaak. Denk qua bijgerechten aan wat pasta of aardappelpuree.

Ingrediëntenlijst

Runderstoof

  • 800 gram sucade
  • 400 gram gepelde tomaat
  • 350 milliliter runderfond
  • 250 milliliter witte wijn
  • 125 gram guanciale
  • 70 gram tomatenpuree
  • 60 gram kappertjes
  • 4 ansjovisfilets + de olie ervan
  • 2 winterpenen
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Italian rub
  • 2 eetlepels Cubana Beef rub
  • 2 blokjes amandel rookchunks

Benodigdheden:

Bereiding van de Italiaanse runderstoof

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 105 graden Celsius.

Sucade roken

Snij de sucade in dikke plakken, zodat deze lekker veel rub en rook op kan nemen. Voorzie de sucade vervolgens van de Beef rub.

Leg het rookhout op de kolen en de sucade op het rooster. Rook deze nu voor één uur. Haal daarna de sucade van de BBQ en zet de dutch oven op de BBQ. Breng de dome-temperatuur van de BBQ naar een temperatuur van 220 graden Celsius.

Next...

Snijd ondertussen de guanciale en de wortel in grove blokjes. Snipper ook de sjalotten en hak de knoflook wat grof. Zodra de Dutch Oven goed opgewarmd is doe dan de olie van de ansjovis erin. Voeg vervolgens de guanciale toe en bak deze heel rustig uit. Doe daarna de sjalotten erbij en bak deze ook zachtjes tot ze glazig zijn. Hierna voeg je de wortel en knoflook toe en bak deze ook voor enkele minuten.

Tomatenpuree

Nu mag de tomatenpuree erbij en bak deze ook een paar minuten, zodat deze ontzuurt is. Blus nu af met de witte wijn en breng het geheel aan de kook. Zodra dit het geval is, voeg dan de tomaten, Italian rub en de runderfond toe.

Sucade toevoegen!

Nu mag ook de sukade in de Dutch Oven! Breng dit aan de kook. Zodra het kookt, kan de deksel op de Dutch Oven en breng je de BBQ terug naar een dome-temperatuur van 160 graden Celsius. Laat dit geheel nu 2 uur stoven. Kijk na de 2 uur of het vlees lekker zacht is en uit elkaar valt. Mocht dat nog niet zo zijn, laat het dan nog langer garen. Is het vlees gaar? Roer deze dan zo dat 'ie uit elkaar valt en door de hele stoof zit. Voeg tot slot ook de kappertjes eraan toe.

Aan tafel!

Nu de stoof klaar is, kun je deze heerlijk serveren met pasta of aardappelpuree. Eet smakelijk!

Wil jij de video van dit recept bekijken? Klik hieronder!

Maak je mijn Italiaanse stoof met sucade en guanciale recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story