Kip kebab van het spit recept

Kip kebab van het spit recept | Kipdijfilet | BBQuality The Garlic | The Kebab Spices | BBQuality

Inleiding

Kip kebab van het spit recept

Er gaat echt niets boven heerlijke, verse kip kebab, perfect om te serveren in een warme pita of een zachte wrap, natuurlijk met een royale lepel knoflooksaus erbij. Vol smaak, geen flauwekul!

Ingrediëntenlijst

Kip kebab

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding

Steek de barbecue aan en zorg voor een directe zone. Breng de dome-temperatuur naar 180 graden Celsius.

Bereiding

Rubben!

Wrijf de dijen volledig in met de rub en zorg dat ze overal goed bedekt zijn. Laat het vlees minimaal 15 minuten rusten, zodat de rub kan hechten; langer is beter, zodat de smaken dieper in het vlees trekken. 

Aan het spit

Gebruik je een spit, rijg de dijen dan aan het spit, plaats het op de BBQ en laat het spit continu draaien. Heb je geen spit, grill de dijen dan direct boven de kolen en draai ze regelmatig om, doe dit totdat ze een kerntemperatuur van 72 graden Celsius hebben bereikt. Haal de dijen van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze serveert.

Serveren

Snijden maar!

Snijd de dijen na het rusten in reepjes, of snijd ze direct van het spit af. Serveer de kebab met knoflooksaus, pita’s of wraps en wat verse sla. Eet smakelijk!

Wil je de kebab zien draaien? Bekijk een korte instructievideo op BBQuality-TV!

Heb jij dit overheerlijke Kip kebab aan het spit recept gemaakt? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!