Lamsrack met romige polenta recept

Lamsrack met romige polenta recept, gekonfijte tomaatjes en knoflook | BBQuality

Inleiding

Lamsrack met romige polenta recept. Deze mooi langzaam gerookte lamsrack heeft een reverse sear bereiding gekregen voor een mooie garing. Romige en kazige polenta en gekonfijte tomaatjes met knoflook maken het gerecht helemaal af. Wat wil je nog meer?!

Ingrediëntenlijst

Lamsrack

Romige polenta

  • 160 gram maïsgrutten
  • 1 liter water
  • 250 milliliter melk
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 45 gram boter
  • kippenbouillon blokjes

Gekonfijte tomaatjes en knoflook

  • 500 gram mini trostomaatjes
  • 1 ½  bol knoflook
  • takjes rozemarijn
  • 350 milliliter olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Pan
  • Skillet
  • Litermaat
  • Lepels
  • Aluminiumfolie
  • Schaaltjes

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de barbecue en breng de dome-temperatuur naar de 100 graden Celsius. Zorg voor een indirecte opstelling. Zet alvast een skillet op zijn kop in de barbecue. Hak de knoflook van de lamsrack goed fijn en meng dit met de olie en rub. Laat het vlees hier alvast in marineren.

Bereid het recept als een echte chef!

Lamsrack

Als de barbecue op temperatuur is, voeg dan de rooksnippers bij de kolen en leg de lamsrack op de barbecue. Rook het vlees nu zachtjes tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius, ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Zodra de correcte kerntemperatuur is bereikt, haal je de lamsrack van de barbecue en dek je hem af met wat aluminiumfolie.

Temperatuur verhogen

Breng vervolgens de barbecue met de omgekeerde skillet naar de 220 graden Celsius. Als de barbecue de juiste temperatuur heeft, bak dan op de omgekeerde skillet de vet kant mooi aan. De uiteindelijke kerntemperatuur moet rond de 55 graden Celsius liggen. Als het zo ver is, haal je de lamsrack van de barbecue en laat je 'm nog even rusten.

Gekonfijte tomaatjes en knoflook

Maak de knoflookteentjes schoon en laat ze heel. Doe nu de trostomaatjes, knoflook, rozemarijn, peper en zout (naar smaak) en de olijfolie in een schaaltje. Zorg ervoor dat de tomaatjes een beetje onderstaan in de olie. Zet het schaaltje tegelijk met de lamsrack op de barbecue.

Zoals hierboven beschreven: Als de lamsrack klaar is, haal je deze van de barbecue. Daarna warm je de barbecue op voor het aanbakken van de lamsrack, maar je laat de tomaatjes er gewoon in staan. Houd het schaaltje in de gaten! Zodra de tomaatjes open beginnen te barsten en de knoflook zacht is, zijn ze klaar. Dit duurt ongeveer 1 ½ tot 1 ¾ uur.

Romige polenta

Doe het water, melk en de bouillon blokjes in een pan en breng het geheel aan de kook. Als het kookt, voeg dan de polenta toe en zet de pan daarna op laag vuur. Zo kunnen ze zachtjes koken. Laat de polenta nu ongeveer 25 tot 35 minuten koken en vergeet niet te roeren!

De polenta is klaar wanneer deze een stuk dikker is geworden en aan de randen los begint te komen van de pan. Haal de polenta dan van het vuur en roer er de boter en Parmezaanse kaas doorheen. Serveer de polenta warm.

Serveren

Verdeel de polenta over de kommen of borden en maak er een kuiltje in. Leg hierin wat van de gekonfijte tomaatjes en knoflook.

Snijd vervolgens de lamsrack per één of twee botjes los van elkaar en verdeel deze over de tomaatjes. Mocht je nog wat tomaatjes of knoflook over hebben, laat deze dan in de olie zitten. De olie heeft nu een mooie smaak, dus dit kan ook voor andere gerechten gebruikt worden.

Eet smakelijk!!!

Vind je het makkelijk om er wat bewegende beelden bij te zien.

Maak je mijn lamsrack met romige polenta recept, gekonfijte tomaatjes en knoflook en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.

Meer zien van dit recept? Bekijk nu onze video op BBQualityTV!