Heerlijk vlees voor een nette prijsWouter – Heinkenszand
Terug
  • Recept
  • Ingredienten
  • Ook interessant

MOINK-Balls recept van BBQuality

MOINK-balls recept voor op de BBQ | BBQuality

Introductie

Het moink-balls recept, onder de echte BBQ-ers onder ons een echte klassieker. De MOINK-ball is een gehaktballetje gemaakt van rundergehakt met een stukje ontbijtspek eromheen. De naam is bovendien op een grappige manier ontstaan. Het heeft met de klanken van de dieren te maken. Moo voor de koe en Ooink voor het varken. Grappig toch?

Bereiding

Meng de ingrediënten ten eerste voor de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal.

De MOINK-balls moeten vervolgens tussen de 25 en 30 gram wegen, anders past het ontbijtspek er niet omheen.

Bestrooi de balletjes daarna met een barbecue rub naar keuze. Wij hebben voor onze all purpose barbecue rub gekozen. Wikkel vervolgens een half plakje ontbijtspek om de balletjes heen en zet dit ten slotte vast met een cocktailprikkertje.

Op de barbecue

Zorg ervoor dat de kerntemperatuur van de barbecue rond de 107 ᵒC is.  Wanneer je deze temperatuur bereikt hebt gaan we de MOINK-balls op de barbecue leggen. Leg ze op het indirecte gedeelte van je barbecue gedurende een uur tot vijf kwartier, waarbij de ballen na drie kwartier gelakt moeten worden met je favoriete barbecue saus. Wij hebben voor de saus Championship BBQ-sauce gekozen.  Voeg eventueel bij aanvang een handje geweekt fruitbomen-rookhout toe om een extra smaak te creëren. Eet smakelijk!

comments comments

Rundergehakt
750 gram
Zakje geraspte Parmezaanse kaas
40 gram
Losgeklopt ei
1
Paneermeel
60 gram
Fijngehakte knoflook
2 eetlepels
Zeezout
¼ theelepel
Versgemalen zwarte peper
1 theelepel
Melk
125 ml
Gedroogde oregano
1 theelepel
Gedroogde peterselie
2 theelepels
Ontbijtspek
300 gram
BBQuality all purpose rub
Barbecuesaus Championchip BBQ-sauce
Cocktailprikkertjes