Pulled pork tender appel recept

Pulled pork tender appel recept | BBQuality

Inleiding

In Amerikaanse barbeque competities zie je deze versie van pulled pork veel terugkomen. Heerlijk op een briochebroodje met coleslaw, boven op je hamburger met cheddar, fantastisch in een wrap met Aziatische of Zuid-Amerikaanse smaken of op een pizza met tomatensaus, mozzarella en BBQ-saus. Mijn pulled pork tender appel recept is super mals en ik laat de appel er maar liefst 3x in terug komen, omdat appel en varkensvlees perfect combineren.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding

Om dit vlees juicy te maken, gebruiken we een mix van appelsap, apple bandit en cider azijn. Voeg 1 flesje apple bandit samen met de troebele appelsap en de appel cider azijn en zet dit even apart. Smeer het vlees in met mosterd en bestrooi rijkelijk met de droge rub. Injecteer het vlees met 75 milliliter van deze mix. Verpak het in plasticfolie en laat minimaal 12 uur in de koelkast intrekken.

Haal de boston butt ruim één uur van tevoren uit de koelkast, zodat hij goed op temperatuur kan komen.

BBQ voorbereiden

Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding met een dome-temperatuur van 100 tot 120 graden Celsius. Leg het vlees op het rooster en voeg 2 handjes appel rooksnippers toe op de gloeiende kooltjes. Plaats een aluminium bak onder het vlees om de vleessappen op te vangen. Steek je kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees. Let op dat je thermometer niet tegen het bot aan komt.

Garen

Spray na 3 uur het vlees voor het eerst in met de mix van apple bandit, troebele appelsap en appel cider azijn. Herhaal dit vervolgens elk uur tot de mix op is. Wanneer de Boston butt een kerntemperatuur van 70 graden Celsius bereikt, dan blijft het vlees vaak langere tijd op deze temperatuur hangen. Dit staat ook wel bekend als "the zone of stall". Schrik niet als dit al eerder het geval is! Bij mij was dit rond de 66 graden Celsius. Wanneer je dit punt bereikt, is het tijd om je vlees in te smeren met de Saus.Guru late apple harvest barbecue saus.Grillen

Als de Boston butt één uur heeft kunnen garen met de BBQ-saus, plaats dan je vlees in een XXL aluminium bak. Giet er nu je tweede flesje appel bandit appelcider bij. Dek vervolgens af met aluminiumfolie en gaar nu door tot een kerntemperatuur van 92 graden Celsius. Zodra het vlees die temperatuur heeft bereikt, laat je het afgedekt in een koelbox of koude oven staan. De sappen kunnen zich dan goed door het vlees verdelen. Het is hierbij belangrijk dat je elk half uur de oven of koelbox opent.

Aan tafel!

Hiermee houd je het vlees 1 tot 3 uur op temperatuur en op deze manier kan je het vlees ’s avonds gaan verslinden. Geen mes of klauwen nodig, het vlees zal prachtig uit elkaar vallen wanneer je erin knijpt!

Grote kans dat je veel over hebt, vries het daarom in zodat je altijd wat achter de hand hebt voor je hamburger, wrap of pizza. Geniet ervan!

Benieuwd naar een korte video over dit recept?

Heb je mijn pulled pork tender appel recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.

Bekijk hier de website van Grilltimster.