Ribeye roast, een heerlijke ribeye aan één stuk recept

Ribeye roast, een heerlijke ribeye aan één stuk recept | BBQuality

Ribeye roast een heerlijke ribeye aan stuk recept

Angus ribeye, wat een heerlijk stuk vlees! De Angus Ribeye is fijn doorregen en daardoor uitermate mals. Laten we er een feest van maken en de ribeye aan één stuk bereiden. We gaan de Angus ribeye kruiden met verse kruiden en knoflook. Door inkepingen in het vlees te maken en daar de kruiden en knoflook in te steken trekken de smaken heerlijk in het vlees. Omdat we het vlees rustig laten garen, smelt het vet in het vlees ook mooi en dat geeft nóg meer smaak. Ook gaan we tijdens de bereiding de kruiden wat roken en dat zorgt voor nog mee smaakbeleving. Naast de Angus ribeye maken we rösti met een kruiden-mayo en daarbij poffen we ook wat sjalot-uien op het rooster. Een heerlijke feestelijke maaltijd voor de liefhebber.

Ingrediënten

Ribeye aan stuk


Rösti

 • 800 gram vastkokende aardappels
 • 1 ei
 • 2 tenen knoflook
 • Gemalen peper en zeezout

  Kruiden-mayo

  • 180 gram mayonaise
  • 15 gram verse peterselie, 2 eetlepels gehakte
  • 2 theelepels verse tijm blaadjes (van de 15 gr)
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel tomatenketchup
  • gemalen peper (8 slagen)
  • 1/2 limoen


  Benodigdheden

  Voorbereiding

  Kruiden-mayo

  Hak de peterselie (2 eetlepels) en de tijmblaadjes (2 theelepels) fijn en meng deze door de mayonaise. Pers een grote teen knoflook fijn en voeg deze toe. Vervolgens de ketchup en sap van een halve limoen. Als laatste 8 slagen peper uit de pepermolen. Meng dit goed door elkaar en zet het daarna een paar uur afgedekt in de koelkast.

  Rösti

  Schil de aardappelen en rasp deze op een grove blokrasp. Meng het ei er doorheen en voeg er een snufje zout en peper aan toe.
  Maak 8 gelijke porties en bak deze in een bakpan of skillet mooi goudbruin in olijfolie. Je legt een paar porties in de pan en drukt ze rustig plat. Laat ze rustig kleuren en draai ze dan een keer om. Je kunt deze in de pan garen, maar je kunt ze ook goudbruin bakken en dan in de oven op 200° (15 minuten) verder garen. Dit kun je dan doen als de Angus ribeye bijna klaar is. Deze manier is wel makkelijker, zo kun je namelijk ook het vlees in de gaten kan houden.

  Angus ribeye

  Maal grof zeezout en peper rondom de ribeye.
  Pel 8 tenen knoflook en snij deze in de lengte in vieren.
  Pak een klein scherp mes en maak inkepingen van een 1,5 centimeter diep. Doe dit om de paar centimeter. Stop er een partje knoflook in en herhaal dit met takjes rozemarijn en tijm.
  Knoop als laatste een paar keer het rolladetouw om de ribeye.

  Bereid je BBQ met deksel voor op indirect garing met een dome temperatuur van 130°Celsius.


  Bereiding

  Als de BBQ op temperatuur is leg je de ribeye op het rooster, samen met de sjalot-uien.
  We gaan de ribeye garen tot een kerntemperatuur van 45° Celsius. Daarna halen we de ribeye eraf. Pak de ribeye even in aluminiumfolie (niet te strak). Stook nu BBQ even op en grill de ribeye kort rondom.

  Grill de ribeye kort tot een kerntemperatuur van 47° Celsius.

  Op het moment dat de ribeye bijna klaar is kun je de rösti opwarmen in de oven bij 200° Celsius voor 15 minuten.


  We laten de ribeye rusten onder een laag aluminiumfolie (niet strak inpakken) voor 10 á 15 minuten op het aanrecht.

  Halveer de sjalot-uien en breng op smaak met een beetje gemalen zeezout.

  Snijd de ribeye in mooie plakken en serveer met de rösti, de kruiden-mayo en de gepofte sjalot-ui. Zet er een schaaltje met gemalen zeezout bij om eventueel de ribeye op smaak te brengen op je bord.

  Smakelijk eten!!

  Ribeye roast recept! Maak je dit recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.