• Recept
  • Ingredienten
  • Bestellen

Sandwich met krokante kipfilet recept

Sandwich met krokante kipfilet recept | kipfilet | MaikelsBBQ | BBQuality

Inleiding

Sandwich met krokante kipfilet recept. In dit recept gaan we een heerlijke brioche sandwich maken. We beleggen de sandwich met lekkere krokante kipfilet die gemarineerd is in de BBQuality chicken rub, huisgemaakte sriracha mayonaise, wat bladsla, augurken en rode ui zoetzuur. Perfect voor de lunch!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten krokante kip:

  • 500 gram kipfilet
  • 250 milliliter karnemelk
  • 1 ei
  • 100 gram cornflakes
  • 6 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels BBQuality Chicken rub
  • 1 brioche brood
  • Krop bladsla
  • 1 pot augurkenplakjes
  • 2 stuks gesneden tomaten
  • Rode ui in zoetzuur
  • Boter

Ingrediënten sriracha mayonaise:

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels sriracha
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • peper en zout

Benodigdheden:

Voorbereiding

Maak de BBQ klaar voor een indirecte bereiding en breng de BBQ naar een dome-temperatuur van 200 graden Celsius.

Krokante kip

Snij de avond van tevoren de kipfilet in plakken van het formaat dat je fijn vindt voor een sandwich. Doe de kip met de rub, het ei en karnemelk in een schaal en meng door elkaar. Dek dit nu af en zet hem een avond in de koelkast. De volgende dag doe je de cornflakes in een schaal en kruimel ze een beetje en doe de bloem op een bord. Haal de kip uit de marinade en laat er zoveel mogelijk marinade afdruipen en haal dan de kip door de bloem. Dit wordt een papachtige laag om de kip. Leg nu de kip in de cornflakes. Zorg ervoor dat de stukken kip volledig bedekt zijn met de cornflakes.

Bereiding

Nu mogen de stukken kip op de BBQ en gaar ze voor ongeveer 20 minuten. Haal ze na deze tijd van de BBQ en strooi er wat zout overheen.

Sriracha mayonaise

Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar en breng op smaak met peper en zout.  

Serveren

Snij het brioche brood in dikke plakken en smeer alle kanten in met wat boter. Toast nu alle kanten van het brood

Smeer als eerste wat van de srirache mayonaise op het brood. Leg er vervolgens wat bladsla op. Hierop leg je wat augurken gevolgd door de krokante kipfilet. Op de kipfilet leg je wat van de gesneden tomaten en rode ui zoetzuur. Spuit er daarna nog wat van de mayonaise overheen. Maak de sandwich af door de bovenkant erop te leggen. 

Eet smakelijk!

Kijk naar onderstaand filmpje op BBQuality-TV hoe je deze sandwich maakt.

Maak je mijn sandwich met krokante kipfilet recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!

comments comments

Keuken Thais
Voorbereidingstijd 00:30
Marineertijd 12:00
Bereidingstijd 00:30
Aantal personen 4 personen
  • Kipfilet
    500 gr.
  • Karnemelk
    250 ml.
  • Ei
    1
  • Cornflakes
    100 gr.
  • Bloem
    6 el.
  • BBQuality Chicken rub
    3 el.
  • Brioche brood
    1
  • Krop bladsla
    1
  • Pot augurkenplakjes
    1
  • Gesneden tomaten
    2
  • Pot rode ui in zoetzuur
    1
  • Boter
  • Mayonaise
    6 el.
  • Sriracha
    2 el.
  • Rijstazijn
    1 el.
  • Peper en zout
    naar smaak
Print dit recept