Steak en eggs recept

Inleiding
Steak en eggs recept: dit wil je niet missen!
Steak en eggs is een klassieke en krachtige combinatie! Perfect gegrilde steaks, romige eidooiers en knapperige aardappeltjes vormen samen een smaakvolle én voedzame maaltijd. De chimichurri voegt een frisse, licht zure toets toe die mooi in balans is met de volle, hartige smaken van het vlees en de eieren.
Deze maaltijd past uitstekend binnen het carnivoordieet, zeker wanneer je de aardappeltjes weglaat. Met alleen steak, eieren en eventueel wat boter of orgaanvlees, heb je een maaltijd die rijk is aan eiwitten, vetten en essentiële voedingsstoffen, zonder overbodige koolhydraten.
Ingrediëntenlijst
Steak
- 800 gram entrecote
- 8 eieren
- 500 gram krieltjes
- 100 gram rozemarijn zeezout boter
- 2 eetlepels BBQuality SPG rub
- Chimichurri

Benodigdheden
- BBQ voor directe en indirecte bereiding
- Tang
- Kernthermometer
- Scherp mes
- Grote skillet
- Ovenschaal
- Snijplank
Voorbereiding
BBQ klaarstomen
Begin met het aansteken van de BBQ voor een directe en indirecte bereiding en breng hem naar 220 graden Celsius.
Bereiding
Krieltjes goudbruin maken
Snijd de krieltjes in vieren. Zet een ovenschaal of skillet met de boter op de indirecte zijde van de BBQ en laat de boter rustig smelten. Voeg zodra de boter gesmolten is de aardappeltjes toe en schud alles goed door, zodat de krieltjes volledig bedekt zijn met boter.
Laat ze ongeveer 30 minuten garen, met regelmatig omschudden, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn aan de buitenkant.


Sappige steak grillen
Kruid de steaks royaal met onze lekkere SPG rub. Grill ze vervolgens op de directe hitte aan beide kanten mooi bruin, tot een kern van 52 graden Celsius voor een perfecte medium-rare steak. Haal ze daarna van de BBQ en laat ze minimaal 10 minuten rusten onder folie of losjes afgedekt.


Eieren met perfecte dooier
Haal nu ook de aardappels van de BBQ en stel je BBQ in op volledig directe hitte. Zet een gietijzeren skillet op het rooster en laat deze goed heet worden. Voeg een beetje olie toe en bak de eieren. Zorg dat de dooier heel blijft en nog mooi lopend is — ideaal om straks die malse steak in te dippen.

Tijd om te serveren!
Snijd de entrecotes, nadat ze goed hebben gerust, in mooie, dunne plakken. Verdeel de goudbruine krieltjes over de gebakken eieren in de skillet en leg de plakjes steak er royaal bovenop.
Lepel er tot slot flink wat verse chimichurri overheen voor een pittig-frisse kick. Werk het geheel eventueel af met een snufje zeezout naar smaak. Serveer direct en geniet, eet smakelijk!
Meer zien van onze recepten? Ontdek BBQuality-TV!
Maak je mijn steak en eggs recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.

