Super crispy pork belly (buikspek) recept

Super crispy pork belly (buikspek) recept | buik met zwoerd | BBQuality

Inleiding:

In dit super crispy pork belly (buikspek) recept wordt een unieke techniek toegepast: honderden gaatjes worden in het zwoerd geprikt, gevolgd door een behandeling met azijn, zout en baking soda. Twee dagen onbedekt in de koelkast laat het zwoerd uitdrogen, een cruciale stap naar knapperigheid. Na een rooksessie van ongeveer 5 uur op verschillende soorten fruithout smeren we de vlees kant in met een BBQ saus. We pakken het spek in met aluminium folie en garen hem door tot 85 graden Celsius. Daarna doen we het spek 45 minuten in een hete lucht oven op 200 graden voor de meest krokante korst ooit! De rub op basis van anijs en mosterd is een fantastische combinatie met het zachte spek en krokante zwoerd.

Ingrediëntenlijst:

Ingrediënten

Benodigdheden

Voorbereiding

Leg het buikspek met de zwoerdzijde naar boven.  Gebruik een scherp mes of naald om honderden kleine gaatjes in het zwoerd te prikken. Dit helpt het zwoerd later knapperig te worden.

Meng een oplossing van gelijke delen azijn, zout en een klein beetje baking soda. Wrijf deze oplossing voorzichtig in het zwoerd van het spek. Laat het spek vervolgens onafgedekt in de koelkast liggen gedurende 2 dagen. Dit helpt het zwoerd uitdrogen en creëert de gewenste knapperigheid.

Bereidingswijze:

Roken van het Buikspek:

Bereid je BBQ/kamado/pellet smoker voor op indirecte hitte en een dome-temperatuur van ongeveer 110-120°C

Snij een ruitjespatroon in de vleeskant tot aan de vetkant. Let op dat je niet door het vet heen snijdt. Breng een gelijkmatige laag The Looks rub aan op het vleesgedeelte van het buikspek.

Plaats het spek met de vleeszijde naar boven op het rooster van de kamado.

Voeg de rookchunks toe in de kolen om een heerlijke rooksmaak toe te voegen.

Rook het spek gedurende ongeveer 5 uur, tot het een kerntemperatuur van ongeveer 70°C bereikt.

Insmeren met BBQ-saus

Smeer de vleeszijde van het buikspek in met een royale laag BBQ saus. Wikkel het buikspek strak in een aluminiumfolie en maak er een soort bootje van met de vet kant nog open. Plaats het ingepakte spek terug in de kamdo en gaar het verder tot het een interne temperatuur van 85°C bereikt.

Krokante korst in de hete lucht oven:

Leg het buikspek terug in de voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Laat het spek gedurende 30-45 minuten bakken op 200°C, of tot het zwoerd een prachtig krokante korst heeft ontwikkeld. Hou dit wel in de gaten want het kan hard gaan.

Serveren

Haal het buikspek uit de oven en laat het even rusten voordat je het aansnijdt.Snijd het buikspek in plakken en serveren maar!

Dit recept combineert zorgvuldig geselecteerde smaken en technieken om een onweerstaanbaar stuk super krokant buikspek te creëren, die de essentie van No Rubbish The Looks rub volledig tot uiting brengt. Geniet van het heerlijke knapperige zwoerd en zachte smaakvolle spek.

https://www.youtube.com/shorts/SKW-PBkbybc

Maak je mijn Super crispy pork belly (buikspek) recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @bvbbqs en ik plaats je gerecht in mijn story.