Tasty drumsticks recept

Tasty drumsticks recept | BBQuality

Inleiding

Drumsticks, heerlijk om te kluiven. Vooral als ze smaakvol en sappig zijn. Gewoon bij 175° Celsius laten garen indirect op de BBQ of in de oven. Vooraf lekker in de Chicken rub van BBQuality. Lees hier een simpel, maar erg tasty drumsticks recept.

Ingrediënten

Voorbereiding

Drumsticks zijn lekker voor op de BBQ, maar ook gewoon voor een dagelijkse maaltijd.

Bereid je BBQ voor op 175° Celsius indirect of verwarm je heteluchtoven voor op dezelfde temperatuur. Voorkeur voor beide bereidingen is om de kipdrumsticks op het rooster te leggen om een lekker krokant huidje te krijgen.

We beginnen met het kruiden van de drumstick. Wat we doen is eerst het vel een beetje losmaken. Waarom doen we dat?  We gaan ook onder het huidje wat kruiden aanbrengen, vaak zitten de kruiden op het vel. Dat is lekker natuurlijk, maar als je deze opgegeten hebt mis je de kruiden op het vlees. Dus we gaan de Chicken rub zowel onder het vel als over het vel strooien.

Bereiding

Wanneer de BBQ met deksel of oven op temperatuur is, leggen we de drumsticks op het rooster. We laten deze garen tot een kerntemperatuur van 85° Celsius in de kern. Dit zal ongeveer een 30/40 minuten duren. Als je erin prikt zie je er ook helder vocht uitlopen en je ziet dat het vlees los/losser op het bot zit.

Serveren

Als de drumsticks gaar zijn, serveer je ze direct met bijvoorbeeld gebakken aardappels of gekookte rijst met wat rozijnen erdoor. Als groente kun je bijvoorbeeld gekookte boontjes met een uitje erdoor of gesmoorde spitskool in een klontje boter met kerrie erbij doen. Een beetje zeezout over de groente geeft wat meer smaak.

Smakelijk eten!!!

Maak je dit simpele maar erg lekker tasty drumsticks recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.