Tataki van diamanthaas recept

Inleiding
Op zoek naar hét perfecte voorgerecht of een lichte zomerse maaltijd? Dan is deze tataki van diamanthaas precies wat je nodig hebt!
Dit geweldige gerecht is kort gegrild boven hete houtskool, flinterdun gesneden en daarna overgoten met een frisse, umami-rijke dressing. Afgetopt met lente-ui, sesam, krokante uitjes en verse kiemen.
Ingrediëntenlijst
- 400 gram Diamanthaas
- 1 eetlepel NoRubbish Naked Gun powder
- 3 eetlepels Sojasaus
- 2 eetlepels Rijstazijn
- 1 eetlepel Mirin
- 1 theelepel Sesamolie
- 1 limoen
- 3 stengels bosui in ringen
- Scheuten
- Grof zout
- Sesam
- Krokante uitjes

Benodigdheden
- Kom
- Snijplank
Voorbereiding
BBQ voorbereiden
Begin met het aansteken van de bbq voor directe hitte en breng hem naar de 250 graden Celsius.
Bereiding
Diamanthaas voorbereiden en grillen
Begin met de diamanthaas en laat deze op kamertemperatuur komen. Bestrooi het vlees royaal met je favoriete rub en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Grill de diamanthaas vervolgens op een hete BBQ, waarbij je hem aan alle kanten kort maar krachtig aanzet. Bij een goed hete BBQ duurt dit slechts 5 tot 10 minuten, langer hoeft niet. Haal het vlees daarna van het rooster en laat het goed rusten. Warm houden is niet nodig; rust is hier belangrijker dan temperatuur.


Tataki-dressing maken
Terwijl het vlees rust, maak je de tataki-dressing. In dit recept gebruiken we limoen, maar traditioneel wordt yuzu gebruikt, al is die niet altijd gemakkelijk verkrijgbaar. Meng in een kommetje de sojasaus, rijstazijn, mirin, sesamolie, het sap en de rasp van de limoen, een derde van de bosuiringetjes en wat sesamzaadjes. Roer alles goed door, zodat de smaken zich mengen en klaar zijn om straks het vlees te omarmen.


Serveren
Na het rusten snijd je de diamanthaas met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes mooi uitgespreid op een grote schaal of serveerplank. Schenk vervolgens royaal de dressing eroverheen, zodat elk stukje vlees een glanslaag krijgt. Garneer met de rest van de bosui, verse scheuten, een snuf grof zeezout en een strooi sesamzaad voor extra crunch. Serveer direct en geniet!!
Meer zien van dit recept? Check BBQuality-TV!
Maak je mijn tataki van diamanthaas recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.

