Texas stew (cowboy stoofpot recept)

Texas stew recept | BBQuality

Texas stew (cowboy stoofpot)

Inleiding:

De Texas stew of cowboy stoofpot is een ideaal gerecht om te serveren als je meerdere eters krijgt. Het is een echt TexMex recept wat je zo pittig kan maken als je zelf wil. In Texas serveren ze er witte rijst of brood bij om er een complete maaltijd van te maken.  Lees hier mij Texas stew (cowboy stoofpot recept).

Ingrediëntenlijst:

  • 6 smokey BBQ worsten
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pot bruine bonen (450 gram uitlek gewicht)
  • 2 blikjes tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje maïs (140 gram)
  • 300 milliliter warm water
  • 1 bouillon blokje rund

Benodigdheden:

Voorbereiding:

Het aansteken van de BBQ

We beginnen met het aansteken van de BBQ. We willen de BBQ gereed maken voor een indirecte bereiding op 130 graden Celsius. Deze temperatuur gaan we gebruiken om de Smokey BBQ worsten nog wat extra rook te geven.

Bereiding:

Roken van de worstjes

Als de BBQ op temperatuur is kunnen de Smokey BBQ worstjes gerookt worden. Strooi een flinke hand beuken rooksnippers in de brandende houtskool en leg de worstjes op de BBQ. Controleer na ongeveer 30 minuten de kerntemperatuur van de worstjes, deze moet 72 graden Celsius zijn. Is de kerntemperatuur nog onder de 72 graden Celisius, controleer dan nogmaals na 15 minuten. Doe dit tot de worstjes gaar zijn. Als de worstjes gaar zijn haal je ze van de BBQ.

Het klaarzetten van de ingrediënten

Op het moment dat de BBQ rustig op temperatuur aan het komen is kunnen we alle ingrediënten klaar gaan zetten. Begin met het schoonmaken van de ui en de knoflook. De ui en de knoflook mogen beide gesnipperd worden. Maak de pot met bruine bonen open en spoel de bonen af onder koud stromend water. Zo zorg je er voor dat het (plakkerige) vocht van de bonen spoelt.

Het maken van de stoofpot

Als de worstjes van de BBQ zijn is het tijd om de BBQ gereed te maken voor een directe bereiding op 150 graden Celsius met de Dutch Oven. De Dutch Oven mag gelijk op de BBQ gezet worden, zo kan deze langzaam mee opwarmen.

Als de Dutch Oven warm is giet je er een scheutje olijfolie in en voeg je de gesnipperde ui en knoflook toe. Fruit de ui en de knoflook lichtjes aan. Als de ui glazig is voeg je het rundergehakt toe en bak je dit rul.

Als het gehakt rul gebakken is voeg je de tomatenblokjes, water, bouillonblokje, komijnpoeder, korianderpoeder en maïs toe. Roer alles goed door en laat het geheel 15 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig in de pan om aanbranden te voorkomen.

Texas stew compleet maken

Terwijl de stoofpot langzaam aan het inkoken is op de BBQ kan je ondertussen de gerookte worstjes in plakken snijden. Snij de worstjes in plakken van ongeveer een halve centimeter.

Voeg na 15 minuten de afgespoelde bruine bonen en gesneden worst toe aan het geheel. Roer alles goed door en laat nog 15 minuten zachtjes koken. Dit geeft je mooi tijd om eventueel de witte rijst te koken.

Haal na 15 minuten de Dutch Oven van de BBQ en breng de Texas stew op smaak met Naked Gun Powder en zout. Voeg als laatste de BBQuality The original BBQ saus toe en roer deze goed door de stoof.

Serveren

Als de Texas stew (cowboy stoofpot) goed op smaak is, is het tijd om hem te serveren. Het makkelijkste is om de Dutch Oven en de gekookte rijst op tafel te zetten en iedereen lekker zelf op te laten scheppen.

Smakelijk eten!

Maak je mijn Texas stew (cowboy stoofpot recept) en plaats je dit op Instagram? Tag @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.

texas stew recept | BBQuality