Wild Boar Crown Roast

Wild Boar Crown Roast | BBQuality

Inleiding

Wild Boar Crown Roast, in het Nederlands een kroon van wildzwijnracks is een pronkstuk om op tafel te zetten! Een kroon gemaakt van twee gelijke wildzwijnracks gevuld met onder andere frieten van truffelaardappelen. Wat een show!

Rubben maar!

Ontvlies de wildzijnracks, rub ze vervolgens riant in met de Duketown All purpose rub en laat luchtig afgedekt met aluminiumfolie intrekken. Maak nu 2 ballen van aluminiumfolie. Hier gaan we de racks omheen binden. Zet de racks om de ballen heen. Zorg ervoor dat de botten aan de bovenzijde naar buiten wijzen. Tijdens het neerzetten heb ik spiezen gebruikt om ze tijdelijk op hun plaats te houden. Daarna vastbinden met rolladetouw (op 2 plaatsen). Wanneer dit gedaan is kun je spiezen weer verwijderen.

Maken van de kroon

Maak nu 2 ballen van aluminiumfolie. Hier gaan we de racks omheen binden. Zet de racks om de ballen heen. Zorg ervoor dat de botten aan de bovenzijde naar buiten wijzen. Tijdens het neerzetten heb ik spiezen gebruikt om ze tijdelijk op hun plaats te houden. Daarna vastbinden met rolladetouw (op 2 plaatsen). Wanneer dit gedaan is kun je spiezen weer verwijderen.

Bereiding kroon

We bereiden de BBQ voor om indirect te gaan garen met een temperatuur van ongeveer 140 graden.

Pak de botje van de wildzwijnracks in met aluminiumfolie om ver branding te voorkomen (het oog wil ook wat). Zet de complete kroon in de kamado of braai. 

Zorg ervoor dat je tijdens het verwarmen van de wildzwijnkroon deze regelmatig draait. Spray de kroon ook regelmatig in met appelsap & whiskey.

Vulling

Snij de truffelaardappelen in frieten (kan ook met de aardappelsnijder), halveer de groene aspergetips. Snij de sjalotten grof en hak (of pers) de knoflook fijn. Rasp de wortels en haal het loof eraf. Snij de wortel in schijfjes. Doe alles in een grote schaal bij elkaar en giet er wat olie overheen. Meng vervolgens goed de groentes door elkaar heen.

DO

Zet de DO op je warmtebron met een beetje olie erin. Laat dit warm worden. Voeg de groentes toe en roer af en toe door. Als de groentes gaar zijn breng ze dan op smaak met peper en zout.

Serveren

Als de wildzwijnkroon een kerntemperatuur heeft bereikt van 65 graden dan halen we hem eraf.

Omdat het vlees tijdens de bereiding wat krimpt, binden we de kroon onder nog één keer goed vast met een nieuw touwtje. Als we dit gedaan hebben halen we de bovenste aluminiumbol uit de kroon en zetten de kroon op het presenteerblad (of bord).

Vul de kroon met de vulling en haal de folie van de botjes af. Garneer met granaatappel en waterkers. 

Bon Apetit!


Bedankje

Namens BBQuality willen we de Joris en Rinus van Partners in Crime bedanken voor dit fantastische recept. Omdat het allemaal nog niet genoeg is, hebben de heren ook nog een mooie bereidingsfilm gemaakt van dit koninklijke gerecht. Oh ja, vergeet niet tot het einde te kijken ;-)

Wild Boar Crown Roast
BBQuality TV op Youtube