Zalmburger met wakamé en gemarineerde ui

Zalmburger | BBQuality

Een overheerlijk recept!

Zalmburger met wakamé en gemarineerde ui

Dit geweldige zalmburger recept is geschikt voor 4 goedgevulde broodjes.

Snijd de ui ten eerste in dunne halve ringen en meng ze vervolgens met de azijn en de suiker. Laat daarna minimaal 1 uur koud staan.

Hak dan de zalmfilet, de zeebaarsfilet en de dille met een mes fijn totdat er een grof gehakt is ontstaan. Meng vervolgens het ei er doorheen en kruid dit met peper en zout. Vorm er 4 hamburgers in de deksel van een beschuitbus. Bedek daarna deze deksel wel met folie, anders blijft je gehakt erin plakken. Bestrijk vervolgens lichtjes met arachideolie en laat dit minimaal een half uur in de koeling “opstijven”.

Maak de barbecue daarna gereed voor direct grillen bij 175º C. Neem vervolgens de zalmburgers uit de koeling en bak ze samen met de gehalveerde broodjes gedurende 3 minuten per kant boven de kolen. Bestrijk beide broodhelften met mayonaise en bedek de onderste helft met wat spinazie.

Plaats daarop de burger en doe er een beetje wakamé op. Garneer het ten slotte af met de gemarineerde ui.

Geniet van jouw overheerlijke zalmburger!