Zalmzijde recept omwikkeld met coburgerham en ratatouille

Zalmzijde met vel recept | BBQuality

Inleiding

Ik wil je graag eens wat anders laten maken dan een zalmzijde op een rookplankje. Niks mis mee natuurlijk en erg lekker, maar met zalm kan je ook een hele lekker surf en turf gerecht maken. We zien het niet veel maar het is vaak een te gekke combinatie en in dit zalmzijde recept nog een zoete twist.

Ingrediëntenlijst

  • 400 gram zalmzijde met vel
  • 80 gram groene asperge tips
  • 100 gram spruiten
  • 1 witte ui
  • 1 tomaat
  • 50 gram roomboter
  • scheutje balsamico stroop
  • 80 gram oesterzwam


  • 50 gram cherry tomaten 
  • 2 takjes salie    
  • 1 limoen
  • 4 plakjes coburger rauwe ham
  • 1 bakje cress
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels maple syrup                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      


Voorbereiding

Neem de zalmzijde en controleer of deze geschubd is. Als dit niet zo is, doe dit dan even. Snij de zijde in filets van ongeveer 75 gram (4 cm breed). Snij de limoen in schijfjes en halveer de schijfjes. Draai wat verse peper over de zalm, leg er een takje salie en de 2 halve schijfjes limoen op en omwikkel ze vervolgens met ham. Smeer met een kwastje de zalm en de ham in met maple syrup.

BBQ

Zet je BBQ op 170 graden, doe de zalm in een schaaltje of skillet en zet deze op de grill, bij een kerntemperatuur van 50 graden is de zalm klaar. Maak gebruik van het deksel en speel met de warme en koude zone, mocht het op directe hitte te hard gaan.

Mocht je het in de oven willen maken geen probleem, hou dezelfde temperaturen aan als op de BBQ.

Ratatouille

Snij de spruiten in tweeën, de aardappels in brunoise (1 x 1 cm) en halveer de asperge tips. Zet de groenten aan en laat langzaam garen in de roomboter. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de oesterzwammen op hoog vuur tot ze mooi bruin van kleur zijn en breng deze ook op smaak met peper en zout.

Snij de cherry tomaten in schijfjes en snij de ui in halveringen. Laat beide rauw.

Serveren maar!

Zodra de zalm klaar is, doe je de ratatouille op het bord en garneer je met de tomaat en ui. Leg de zalm op de ratatouille, schik de oesterzwam tegen de zalm. Maak het geheel af met de balsamico stroop en wat cress op de zalm.

Eet smakelijk!

Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @foodboozeandbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.