Snel, correct en korte lijnen.Jules – Macharen
Terug

Diamanthaas

Diamanthaas jodenhaas grain fed | BBQuality

Angus jodenhaas Uruguay

Grain fed · v.a. 300 gr.

0Grain fed
€ 8,09
Diamanthaas | BBQuality

Diamanthaas

v.a. 200 gr.

0
€ 3,79
Jodenhaas | BBQuality

Jodenhaas

v.a. 200 gr.

0
€ 3,99

Diamanthaas

Diamanthaas is een stukje vlees afkomstig tussen de schouders van het rund, en wordt in de volksmond ook wel jodenhaas genoemd. Joden mochten van oudsher geen vlees uit de achterkant van het rund eten. Jacob vocht, zo leert de bijbel, immers met een engel die de heup van de aartsvader ontwrichtte. Daarom is eten uit de achterkant van een rund taboe. Het stukje vlees tussen de schouders van het rund was echter zeer populair onder de Joodse bevolking. En daarom heet het stukje vlees ook wel jodenhaas. Weet u dat ook weer!

De diamanthaas/jodenhaas

Het stukje vlees wordt nog wel eens verward met een longhaas. Dit klopt niet, want de longhaas bevindt zich tussen de ribben van het rund. De diamanthaas is een puntig stukje vlees, die je eigenlijk aan de vorm al kan herkennen.

De diamanthaas is bovendien het meest malse stukje vlees uit de schouder van het rund. Dit komt omdat het vlees nooit een werkfunctie heeft gehad. Je kunt de diamanthaas op verschillende manieren bereiden, maar aan te raden is om het eerst op direct vuur dicht te schroeien, waarna je het op indirect vuur langzaam laat garen. Je kan het in kleine stukjes snijden, maar ook serveren als een soort ossenhaas. Kortom, je kunt veel kanten op!

Dat je er veel kanten mee op kunt, kun je zien in dit recept. Hier laten we zien dat je met een diamanthaas prachtige gerechten op tafel kunt zetten!

Diamanthaas jodenhaas grain fed | BBQuality